Η παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Δημήτρη Διαμαντίδη στη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα φέρει συσπείρωση στις τάξεις της ομάδας, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους στον «εξάστερο».
Αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 σχετικά με τις εξελίξεις στους «πράσινους».
Από εκεί και πέρα, αποκάλυψε πως ο προπονητής που ξεχωρίζει στα χρόνια που έπαιζε ως αθλητής ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος «είναι δαιμόνιος και είναι αυτός που έπρεπε μέσα και έξω από το γήπεδο. Ήξερε την ψυχολογία του κάθε παίκτη». Η αποκάλυψη πως έχει δεχθεί προτάσεις από δύο διαφορετικούς σχηματικούς ενόψει των εκλογών της ΕΟΚ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου στην εκπομπή «Οι μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά
Για την ενέργεια με τα γκράφιτι στο Παλαιό Φάληρο: «Ήταν μία ξέφρενη προσπάθεια του δημάρχου, να γίνουν γκράφιτι και σε σχολεία. Όπως έγινε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπάρχει και το αντιγκράφιτι που διορθώθηκε αμέσως. Το είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποκαταστάθηκε άμεσα. Όσο πιο συχνά βλέπουν τα παιδιά, τόσο καλύτερα γίνεται. Τώρα έγινε ένα και με τον Γκάλη, για να μάθουν όλοι ποιος ήταν και να ομορφύνει η περιοχή».
Για το θέμα του ρατσισμού και τη βοήθεια του αθλητισμού: «Έχουμε συναναστραφεί με αρκετούς αθλητές. Έχουμε ταξιδέψει και έχουμε συναναστραφεί με διάφορους πολλούς πολιτισμούς. Όπως θέλεις να σε σέβονται, το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ. Είναι καταδικαστέα κάθε ρατσιστική πράξη. Θεωρώ ότι ένας αθλητής πρέπει να φωνάζει για κοινωνικής φύσεως θέματα. Όπως ένας γιατρός ή δικηγόρος μιλάει, έτσι και εμείς που έχουμε παραστάσεις και προβολή μεγαλύτερη από τον υπόλοιπο κόσμο. Χθες, για παράδειγμα, ήταν η μέρα κατά των ναρκωτικών και δεν ξέρουμε πόσο κόσμο έχει γλιτώσει ο αθλητισμός. Κυρίως στην Αμερική που έχουν πολυμελείς οικογένειες και το μπάσκετ είναι μία διέξοδος και βοηθούν πολύ κόσμο. Είναι οι δημοσιογράφοι, οι ταξιθέτες, γραφεία ταξιδιών, δίνεται δουλειά σε πολύ κόσμο».
Για την κοινωνική του δράση: «Το ζήσε αθλητικά είναι ένα πρόγραμμα του υπουργείου αθλητισμού. Γίνονται κάποιες δράσεις σε σχολεία. Θέλει και τύχη να πας σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και ήμουν τυχερός σε αυτό. Τους μεταφέρουμε τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Προσπαθούμε να πάμε όσο πιο πρόσφατους παίκτες για να τους εμπνεύσουμε. Τώρα με τον κορωνοϊό κάναμε κάποιες δράσεις διαδικτυακά και κάναμε και μία ηλεκτρονική δημοπρασία και μαζέψαμε κάποια χρήματα. Τώρα περιμένουμε κάποια πράγματα από το Υπουργείο Εσωτερικό».
Για την προπονητική: «Το καλό είναι με την προπονητική είναι πως αν ασχολείσαι και το αφήσεις λίγο, μπορείς να ασχοληθείς ξανά. Τώρα είμαι σε ένα διοικητικό κομμάτι. Δεν έχω κάτι να πω, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι. Είναι πολύ κουραστική νοητικά η προπονητική, επειδή ασχολείσαι με πολλά θέματα πέρα από τους αγώνες. Πρέπει κάποιος να το δουλέψει αρκετά πριν ασχοληθεί με αυτό τον τομέα. Είναι καλύτερα να είσαι σε κίνηση, να είσαι σε υψηλούς ρυθμούς και για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να απουσιάζουμε καιρό από τη δράση».
Για την παρουσία Διαμαντίδη-Αλβέρτη στον Παναθηναϊκό: «Τα παιδιά είναι πολύ έξυνα. Είναι δύσκολο το τάιμινγκ, αλλά δεν υπάρχουν οι απαιτήσεις του παρελθόντος και δεν θα τους πιέσει κανείς. Η παρουσία και των δύο θα φέρει συσπείρωση στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Πολλοί νομίζουν ότι τα πάντα είναι νούμερα και σε παίκτες που θα έρθουν ή θα μείνουν στο ρόστερ. Ο Βόβορας και οι παίκτες θα έχουν μία έμπνευση και μία στήριξη και θα μάθουν πώς θα αντιδρούν στις ήττες. Θα έχουν ένα νέο κίνητρο, αφού οι δυο τους έχουν γράψει χιλιόμετρα στα παρκέ. Υπάρχει και ο Τριαντόπουλος που είναι χρόνια στην ομάδα και έχει θητεύσει δίπλα στον Μάνο Παπαδόπουλο. Είναι διαφορετικό να σε παίρνει τηλέφωνο να σε καλέσει ένας από τους δύο, ακόμα και για έναν διαιτητή να υπάρχει σεβασμό στην ομάδα».
Για τα στοιχεία που θα έπαιρνε από κάθε προπονητική: «Στην τελευταία και πιο έντονη εμπειρία μου, ήμουν με τον Ομπράντοβιτς που ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις στην προετοιμασία στην Ιταλία. Αυτά που διδάσκει ο Ομπράντοβιτς είναι δύσκολα κατανοητά σε μικρότερες κατηγορίες. Χρειάζονται και χρόνο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι παίκτες την κατάλληλη στιγμή στη φιλοσοφία του. Ο Ομπράντοβιτς έχει κερδίσει αυτή την ασφάλεια και να ξέρει ότι θα τελειώσει τη χρονιά τουλάχιστον. Ο Ζέλικο ήταν δαιμόνιος και ήταν αυτός που έπρεπε μέσα και έξω από το γήπεδο. Ήξερε την ψυχολογία του κάθε παίκτη και ήταν πιο παρεμβατικός στο παιχνίδι. Διαβάζει καλά το παιχνίδι και παρεμβαίνει σωστά σε αυτό».
Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και του πρωταθλήματος: «Τίποτα δεν μπορεί να μένει ανεπηρέαστο από την κρίση των τελευταίων ετών. Πρέπει να δούμε που έχουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκού και αντέχουν μέχρι να περάσει αυτός ο άσχημος κύκλος για την Ελλάδα. Λέω στα νέα παιδιά πως εμείς δεν είχαμε τις ίδιες ευκαιρίες με εκείνα, ήταν πολύ δύσκολη η πίεση, και τώρα εκείνα έχουν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες. Ήταν πιο δύσκολες οι καταστάσεις και η πίεση εκείνης της εποχής. Το μόνο που βλέπω ως πρόβλημα είναι ότι έχει χαθεί η γειτονιά και είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό, και με τον κορωνοϊό θα γίνει μεγαλύτερο. Είναι κάτι που βλέπω με την κόρη μου. Είναι καλά τα πλήκτρα, αλλά το μολύβι είναι τελείως διαφορετικό. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις αρχές μας, οι αθλητές και οι χαρακτήρες τους φτιάχνονται στις αλάνες και στα ανοιχτά γήπεδα. Τώρα βγαίνουν πιο βιομηχανοποιημένοι».
Για το «αντίο» του Βινς Κάρτερ: «Τον πρόλαβα δύο φορές αντίπαλο, μία με την Εθνική που δεν τον ήξερα τότε και μία με τον Παναθηναϊκό στο Τορόντο. Το 1995 εγώ ήμουν καλύτερος από τον Κάρτερ, ο οποίος έχει καλύτερες βάσεις από εμένα για να φτάσει εκεί που έφτασε. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν αργότερη ωρίμανση. Η Αμερική έχει τα καλά και τα κακά της. Συνδυάζουν και τα μαθήματά τους μαζί με τις υποτροφίες τους. Χρειάζεται οι αθλητές να παραμείνουν προσεκτικοί και να βάλουν σωστές βάσεις. Μεγαλύτερη βιωσιμότητα έχουν παιδιά μικρότερης βάσης σε σχέση με εκείνα που είναι στην πρώτη κατηγορία. Συνδυάζουν τα μαθήματά τους με τον αθλητι