Ιρλανδία – Γαλλία, Πορτογαλία – Βοσνία και Ρωσία – Σλοβενία είναι τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια για τα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
Η τυχερή της κλήρωσης χαρακτηρίζεται η Ρωσία, καθώς θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα από τις 8 η Σλοβενία, ενώ πιο αμφίρροπα φαντάζουν τα άλλα δύο ζευγάρια.
Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Ντζέκο
Στην “μάχη” της Πορτογαλίας με την Βοσνία θα τεθούν αντιμέτωποι δύο από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως την περασμένη περίοδο και αυτοί είναι φυσικά οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Έντιν Ντζέκο.
Η Βοσνία δεν έχει ποτέ προκριθεί σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, όμως έχει ένα ιδιαίτερα δυνατό σύνολο, με παίκτες που πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους, ενώ προπονητής της είναι ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς.
Παίζει συνήθως με σύστημα 3-5-2. Τέρμα ο Σούπιτς (Τιμισοάρα), τριάδα στην άμυνα οι Γιάχιτς (ΑΕΚ), Ναντάρεβιτς (Ισκίσεχιρσπορ) και Σπάχιτς (Μοντπελιέ), ενώ μπακ-χαφ είναι οι Πιάνιτς (Λιόν) και Σαλίχοβιτς (Χόφενχαϊμ).
Στο κέντρο οι Ράχιμιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Μουράτοβιτς (Στουρμ), επιτελικός μέσος ο Μισίμοβιτς (Βόλφσμπουργκ) και στην επίθεση οι Ντζέκο (Βόλφσμπουργκ) και Ιμπίσεβιτς (Χόφενχαϊμ), ενώ αλλαγή τους είναι ο Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ).
Οι Πορτογάλοι έχουν πάει 4 φορές σε τελικά Μουντιάλ, έχουν στον πάγκο τον Κάρλος Κεϊρός, ο οποίος βρήκε την λύση στο πρόβλημα του στράικερ καλώντας τον Βραζιλιάνο της Σπόρτινγκ, Λίεντσον.
Δύσκολα μπορεί να πει κάποιος μια ενδεκάδα. Συνήθως παίζει με 4-4-2. Τέρμα ο Εντουάρντο (Μπράγκα), δεξιά στην άμυνα ο Μποσίνγκουα, αριστερά ο Ντούντα (Μάλαγα, αν και μέσος), κέντρο της άμυνας οι Μπρούνο Άλβες και Ρικάρντο Καρβάλιο.
Ο Πέπε αμυντικό χαφ μαζί με τον Ραούλ Μεϊρέλες, πιο μπροστά οι Ντέκο και Σιμάο και στην επίθεση ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λίεντσον.
Αν ο Πέπε παίξει στο κέντρο της άμυνας τότε την θέση του κέντρο μπορούν να πάρουν Ζοάο Μουτίνιο, Μιγκέλ Βελόσο και Τιάγκο, ενώ αν λείπει ο Ρονάλντο θα τον αντικαταστήσει ο Νάνι.
Τραπατόνι εναντίον Ντομενέκ
Ίσως το πιο αμφίρροπο ζευγάρι είναι αυτό της Ιρλανδίας με την Γαλλία, τις ομάδες των Τζοβάνι Τραπατόνι και Ραϊμόν Ντομενέκ.
Οι Βρετανοί έχουν πάει τρεις φορές στα τελικά και μεγάλα τους αστέρια είναι οι Ρόμπι Κιν, Ρίτσαρντ Νταν και Σέι Γκίβεν.
Ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί εγγύηση στο τέρμα, στην άμυνα μαζί με τον Νταν παίζει ο Λέντγκερ, δεξιά ο Τζον Ο’Σέι και αριστερά ο Κέβιν Κίλμπεϊν. Στο κέντρο οι Γουΐλαν, Άντριους, Λόρενς και ΜακΓκίτι, ενώ στην επίθεση μαζί με τον Ρόμπιν Κιν ο Ντόιλ.
Οι Γάλλοί έχουν πάει 12 φορές στα τελικά με μία κατάκτηση, έναν χαμένο τελικό και δύο τρίτες θέσεις. Ενώ η προσέγγιση στην ενδεκάδα δεν είναι εύκολη.
Ο Μανταντά στο τέρμα, στόπερ ο Γκαλάς μαζί με τον Αμπιντάλ, δεξιά ο Σανιά και αριστερά ο Εβρά. Στο κέντρο οι Τουλαλάν, Λασανά Ντιαρά και Γκουρκούφ (αλλαγή συνήθως ο Ριμπερί) και στην επίθεση τριάδα με Ανρί, Ανελκά και Ζινιάκ (αλλαγή τώρα τελευταία ο Μπενζεμά).
Η “αρκούδα” εναντίον της απειρίας
Η Ρωσία του Γκους Χίντινκ είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα στην άπειρη Σλοβενία που έχει καλή ομάδα (με την έννοια του καλού συνόλου), χωρίς αστέρια.
Η “αρκούδα” έχει πάει δύο φορές σε τελικά, σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, χωρίς να καταφέρει να περάσει στην δεύτερη φάση.
Πιο πιθανή ενδεκάδα φαντάζει αυτή με Ακινφέεβ στο τέρμα Ανιουκόβ, Ιγκνάσεβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, και Ζιρκόβ στην άμυνα, Ντενίσοβ, Σεμσόβ, Μπιστρόβ και Ζιριανόβ στη κέντρο, Αρσάβιν και Κερζακόβ στην επιθέση. Θέση πάντως στην ενδεκάδα διεκδικούν πάντα οι Παβλιουτσένκο, Πογκρεμπνιάκ, Μπιλιαλέτντινοβ, Ντζαγκόεβ και Αλεξέι Μπερεζούτσκι.
Όσον αφορά στην Σλοβενία, έχει τεχνικό τον Ματίας Κέκ, ενώ ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει βγάλει η χώρα είναι φυσικά ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς.
Έχουν πάντως πάει μία φορά σε τελικά Μουντιάλ το 2002 στην Ιαπωνία και δύο χρόνια νωρίτερα σε τελικά του Euro 2000.
Παίζει με 4-3-3, και στην ενδεκάδα συνήθως έχει τον Χαντάνοβιτς στο τέρμα, Μπρέκο, Σούλερ, Μπόστιαν Σέζαρ,Τζόκιτς στην άμυνα, Κόρεν, Κιρμ και Ραντοσάβλιεβιτς στο κέντρο και στην επίθεση οι Ντέντιτς, Νοβάκοβιτς και Μπίρσα.
Πηγή:www.sport24.gr