Μεγάλη πρόκριση για την Δόξα Καρδάμαινας η οποία κατάφερε στην παράταση του αγώνα με την Αναγέννηση Ασφενδιού να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου όπου θα αντιμετωπίσει για μια θέση στον τελικό το νικητή της αναμέτρησης Κλεόβουλος Λίνδου – Ηρακλής Μαριτσών εκτός έδρας. Το γκολ της νίκης σημείωσε στο 100’ ο Βαλάντης Παπαβασιλείου που ένα τρόμερο σουτ πίσω απ’ το κέντρο «κρέμασε» τον Μιχαλάκη και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.
Εικόνα
Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γιάννης Πης δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση με τον Μιχαλάκη να μπλοκάρει ενώ ο ίδιος στο 21’ από πολύ μακριά προσπάθησε με λόμπα να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που γύρισε γρήγορα στο τέρμα του και μπλόκαρε.
Όσο περνούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι έχοντας καλή κυκλοφορία ανέβασαν την απόδοση τους και απείλησαν στο 23’ με το σουτ του Γιάννη Κουρζή να κοντράρει στα σώματα και να περνά κόρνερ ενώ στο 24’ ο Κεφαλιανός βρέθηκε απέναντι απ’ τον Δημητρίεβιτς με τον τερματοφύλακα της Δόξας να βγαίνει στα όρια της περιοχής και να αποκρούει.
Μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρχαν άλλες αξιόλογες φάσεις με την Αναγέννηση να έχει την πρωτοβουλία αλλά να μην παράγει ευκαιρίες και την Δόξα να έχει την τελευταία της καλή στιγμή στο 30’ με την εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Πη με τον Μιχαλάκη να μπλοκάρει και την Αναγέννηση να διαμαρτύρεται για την υπόδειξη οφσάιντ στο Σπύρου στο 32’.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση Ασφενδιού έχοντας και τον αέρα υπέρ της ήταν ιδιαίτερα απειλητική και στο 59’ ο Βουκομάνοβιτς δοκίμασε τα πόδια του με την μπάλα να περνά λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Δημητρίεβιτς ενώ στο 60’ ο Καματερός δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίεβιτς.
Στο 72’ ο Σπύρου έκανε το σουτ με τον Δημητρίεβιτς να διώχνει σε κόρνερ ενώ δύο λεπτά αργότερα σε μια απ’ τις αντεπιθέσεις της Δόξας ο Κουρζής δοκίμασε το σουτ η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο δοκάρι του Μιχαλάκη που στην συνέχεια μάζεψε με το ματς να οδηγείται τελικά στην παράταση.
Στην παράταση η Δόξα ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 98’ με το διαγώνιο σουτ του Κάρλου να περνά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Παπαβασιλείου βγήκε πρώτος στην μπάλα στην κάθετη πάσα του Κόκκαλη προς τον Σπύρου και με ένα τρομερό σουτ πίσω απ’ το κέντρο πέρασε την μπάλα πάνω απ’ τον Μιχαλάκη και έκανε το 0-1 βάζοντας σε θέση οδηγού την Δόξα Καρδάμαινας.
Η Αναγέννηση προσπάθησε στην συνέχεια για την απάντηση ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού στο 106’ ο Σπύρου έκανε το σουτ με τον Δημητρίεβιτς να αποκρούει ενώ στο 110’ ο Σπύρου δοκίμασε νέο σουτ απ’ τα αριστερά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 111’ η Δόξα στην κόντρα απείλησε με το πλασέ του Κουρζή να καταλήγει λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Μιχαλάκη και η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 115’ με τον μακρινό σουτ του Κεφαλιανού να καταλήγει άουτ και την Δόξα να πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.
Ο κορυφαίος
Εξαιρετικό παιχνίδι απ’ τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της Δόξας ωστόσο ο Διαμαντής Κουρζής παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου. Έτρεξε αμέτρητα χιλιόμετρα, έκλεισε ιδανικά τους διαδρόμους και όταν χρειάστηκε πάτησε και περιοχή για να απειλήσει.
Στο ύψος του
Χωρίς να έχει κάνει τα γνωστά του καλά παιχνίδια ο Σπύρου προσπάθησε κυρίως απ’ το πρώτο ημίχρονο και μετά να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες και ήταν απ’ αυτούς που απείλησαν την εστία του Δημητρίεβιτς.
Διαιτησία
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φραγκιαδάκης με βοηθούς τους Μαστρογιαννάκο και Μαρίνο.
Οι συνθέσεις
Αναγέννηση Ασφενδιού (Στέφανος Χατζησεβαστός): Μιχαλάκης, Μεντής, Κεφαλιανός, Θωνιάτης, Σπύρου, Χατζησουλεϊμάν, Βουκομάνοβιτς, Καματερός (62’ Κόκκαλης), Σταφυλαράκης, Αρκούδας, Κουρζής (78’ Μαυρίδης)
Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηφούντας, Κορκής, Χατζηπαναγιώτης, Κάρλος, Παπαβασιλείου, Κουρζής (120’ Ελευθερίου), Πης Γ. (117’ Σπύρου), Ατσαλάκης (16’ λ.τ. Μποϊλής Μ.), Τσέλα (46’ Μπριλάκης), Παντελής (46’ Χατζηαντωνίου)