Η πρώτη νίκη της Καλλονή στη Σούπερ Λίγκα ήρθε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής με εμφατικό τρόπο με την ομάδα της Μυτιλήνης να επικρατεί με 5-1 του Παναιτωλικού.
Η επομένη μέρα του θριάμβου ήταν ημέρα χαράς για τους παίκτες του Θεοδωρίδη αλλά και όλο το νησί, όπως υποστήριξε ο Σάββας Τσαμπούρης σε συνέντευξη του στον ΣπορFm 94,6.
Ο 29χρονος Έλληνας μέσος ωστόσο προσπάθησε να εμφανιστεί προσγειωμένος και ζήτησε υπομονή από τους οπαδούς, καθώς ο στόχος φέτος είναι η παραμονή. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην καθημερινότητα ενός αθλητή στην επαρχία, αλλά και στο πως βιώνουν στη Μυτιλήνη το θέμα με τους πρόσφυγες.
Ο ποδοσφαιριστής της Καλλονής, Σάββας Τσαμπούρης, μίλησε στον ΣπορFm 94,6 και τους Γιάννη Κυφωνίδη και Μάκη Διόγο, για:
-την μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού: «Είναι μια Κυριακή χαράς. Η πρώτη νίκη μας στη φετινή σούπερ Λίγκα, που ήρθε, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, γιατί σε μια ομάδα σαν την Καλλονή είναι πρόβλημα το να διαχειριστεί αυτόν τον ενθουσιασμό, επειδή δεν έχει μάθει σε τόσο μεγάλες νίκες. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όσο φάνηκαν χθες».
-το πώς έχει αντιδράσει ο κόσμος: «Σε μια επαρχιακή πόλη τα πράγματα κινούνται βάσει αποτελέσματος. Σήμερα είναι χαρούμενος ο κόσμος, αλλά σε μια ήττα θα είναι απογοητευμένος. Πρέπει να καταλάβουν πως ο δρόμος είναι δύσκολος. Η Σούπερ Λίγκα είναι μια δύσκολη κατηγορία και πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να μείνουμε, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».
-την διαφορετική εικόνα που υπάρχει συγκριτικά με την περσινή χρονιά: «Η εικόνα όντως δεν ήταν καλή. Όμως η πρώτη ουσιαστική ήττα ήταν με τον Ηρακλή, αν εξαιρέσεις τα δύσκολα ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα. Δεν είχε βγει μέχρι τώρα καθόλου η δουλειά που είχαμε κάνει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, βγήκε όλη μαζεμένη χθες. Ο Θαλής Θεοδωρίδης είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής, γνωρίζει την ομάδα και χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Σιγά-σιγά θα καταφέρουμε πράγματα, χωρίς μεγάλα λόγια».
-την αλλαγή στην ψυχολογία: «Είχαμε παρουσιάσει κακή αγωνιστική εικόνα, ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια. Μας έδωσε τεράστια ώθηση η ισοπαλία με τον Αστέρα, δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι εύκολο να βρούμε δικαιολογίες, όμως η ρεαλιστική είναι ότι είχαμε πρόβλημα στην προετοιμασία. Δεν δώσαμε πολλά φιλικά –λόγω και του ότι μένουμε σε νησί- και δεν είχαμε ρυθμό στην πορεία. Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά δεν είναι του παρόντος. Η χθεσινή νίκη μας δίνει ώθηση και αυτοπεποίθηση. Είχαμε προβληματιστεί με την εικόνα, γιατί δεν αρμόζει στην εμπειρία των παικτών. Απ’ ότι φάνηκε το διορθώσαμε, αλλά σκοπός είναι να συνεχίσουμε έτσι».
-το πώς εκλαμβάνει ένας ποδοσφαιριστής την αλλαγή προπονητή σε μια ομάδα: «Μας έχει γίνει συνήθεια η προσαρμογή. Οι μεγάλες διαφορές υπάρχουν όταν υπάρχει τεράστια διαφορά στη φιλοσοφία και πρέπει να αλλάξουν όλα. Εκεί υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται χρόνος. Ιδιαίτερα μέσα στην διάρκεια του πρωταθλήματος είναι δύσκολο. Θα το έχετε παρατηρήσει, η αλλαγή προπονητή αποδίδει τις πρώτες αγωνιστικές που υπάρχει αλλαγή στην ψυχολογία. Μετά οι ομάδες εμφανίζουν την ίδια εικόνα».
-την καθημερινότητα ενός αθλητή στην επαρχία: «Νιώθεις πολύ περισσότερο ποδοσφαιριστής. Είναι μικρή κοινωνία και έρχεσαι σε μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο. Υπάρχει διαφορετική ποιότητα ζωής, ειδικά για ανθρώπους με οικογένεια. Η Αθήνα έχει άλλες ανέσεις, όμως ένας ποδοσφαιριστής που δεν αγωνίζεται στις μεγάλες ομάδες περνάει απαρατήρητος. Στην επαρχεία νιώθεις σημαντικός».
-την ζωή στην Μυτιλήνη, λόγω του προσφυγικού ζητήματος: «Συνεχίζει να είναι διαφορετικό το καλοκαίρι. Δεν νομίζω πως λύνεται εύκολα ένα τέτοιο θέμα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους βοηθήσουμε. Οι έλληνες έχουμε την προσφυγιά μέσα μας. Στην καθημερινότητα πρέπει να τους βοηθήσουμε, γιατί το μόνο που θέλουν είναι να φύγουν. Είναι δύσκολο να βλέπεις οικογένειες και παιδάκια να ψάχνουν την τύχη τους. Το περίεργο είναι ότι τους βλέπεις και νιώθεις λύπηση, ενώ οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι γιατί ζούνε. Είναι ευτυχισμένοι που κατάφεραν να γλιτώσουν. Έριξε έναν κεραυνό και οι μισοί έπεσαν κάτω νομίζοντας πως είναι βόμβα. Είναι πολύ περίεργο και για εμάς. Χρειάζεται αλληλεγγύη».