Εκκληση Μπέκαμ προς τον Πρόεδρο της FIFA καθώς η Αγγλία στοχεύει να διαθέσει σε κοινωφελείς σκοπούς ισάξιο κονδύλι με τη FIFA.
Η Επιτροπή Υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου «Αγγλία 2018», μέσω του προγράμματος του διεθνούς ταμείου της, Football United, δεσμεύτηκε ότι το χρηματικό ποσό που θα στοχεύσει να διαθέσει στις Ακαδημίες Ταλέντων και την κοινωνική ανάπτυξη θα είναι ισάξιο με την τωρινή ετήσια επένδυση της FIFA στους τομείς αυτούς.
Σε συνδυασμό με τη συνεισφορά της FIFA, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτευχθούν, η επένδυση που γίνεται ανά τον κόσμο μέχρι το 2018 σε αυτό τον τομέα θα μπορούσε να διπλασιαστεί.
Η ανακοίνωση του στόχου του προγράμματος Football United πραγματοποιήθηκε 50 μέρες πριν τη λήξη της εκστρατείας προώθησης της υποψηφιότητας, καθώς ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του Πρόεδρου της FIFA Τζόζεφ Μπλάτερ με τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Kάμερον, για να συζητήσουν την υποψηφιότητα της Αγγλίας.
Ο κύριος Μπλατερ και ο Πρωθυπουργός παρακολουθησαν μια ταινία για την υποψηφιότητα της Αγγλίας που περιλάμβανε και δύο προσωπικές παρουσιάσεις από δύο από τους πρεσβευτές της υποψηφιότητας της Αγγλίας, τον Εντι Αφγεκαφε και τον Λόρερ Ο΄Σάλιβαν, που περίγραψαν πώς το ποδόσφαιρο άλλαξε τη ζωή τους και πώς το πρόγραμμα Football United θα έκανε το ίδιο για εκατομμύρια άλλους νέους ανθρώπους.
Μια εμψυχωτική ταινία, που ζωντανεύει το όραμα του προγράμματος Football United, στην οποία εμφανίζονται οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρίο Φέρντιναντ, Στήβεν Τζέραρντ, Κόλο Τουρέ και Ασαμόα Γκιαν. Μια εκδοχή της ταινίας ήταν ειδικά προσαρμοσμένη για τις ανάγκες της επίσκεψης του Προέδρου Μπλατερ.
Στην ταινία, ο Μπέκαμ, που υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει και σε άλλες χώρες την Ακαδημία Ποδοσφαίρου που ίδρυσε αν η χώρα του κερδίσει, κάνει μια άμεση έκκληση στον Πρόεδρο Μπλατερ.
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που είναι και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής που συστάθηκε για την προώθηση της υποψηφιότητας της Αγγλίας, δήλωσε: “Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Είμαι απίστευτα περήφανος για όσα κατάφερα – αλλά αυτό που μου προσφέρει την περισσότερη περηφάνια είναι η δουλειά που μπορώ να κάνω για να βοηθώ νέους ανθρώπους – γι’ αυτό ίδρυσα την Ντέιβιντ Μπέκαμ Academy. Για μένα αποτελεί έμπνευση η δέσμευση για όλα αυτά που θα κάνει η Αγγλία αν κερδίσει την ανάθεση της διοργάνωσης. Ελπίζω να εμπνευστείτε κι εσείς. Football United, φαντάσου το είδος της αλλαγής που θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μαζί.”
Η Επιτροπή εκτιμά ότι συνολικά τα προγραμματισμένα σχέδια της θα επηρεάσουν θετικά 1 δισεκατομμύριο άτομα διεθνώς μέχρι το τέλος του 2018.
Ο Paul Elliot, μέλος της Επιτροπής, δήλωσε: “Το πρόγραμμα Football United δεν στοχεύει μόνο στον διπλασιασμό του χρηματικού ποσού που επενδύεται στις Ακαδημίες Ταλέντων και στην κοινωνική ανάπτυξη στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της αντιμετώπισης των διακρίσεων. Στοχεύει και στο να φέρει κοντά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσα από το ποδόσφαιρο, έχοντας ως κοινό στόχο την ανάπτυξη και χρησιμοποιώντας την εξειδίκευση, τους οργανισμούς και τις εταιρείες που έχουμε στην Αγγλία για να πραγματοποιήσουμε αυτά τα φιλόδοξα πλάνα μας με αποτελεσματικό τρόπο. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αποτελεί προσθήκη στην τωρινή επένδυση της FIFA σε αυτό τον τομέα και όχι αντικατάσταση της. Η Επιτροπή για την υποψηφιότητα της Αγγλίας θα εργαστεί με οργανισμούς και προγράμματα όπως το Football for Hope και το streetfootballworld ώστε να επεκταθεί σημαντικά η δουλειά που ήδη πραγματοποιείται. Το πρόγραμμα Football United θα σπάσει νέα σύνορα, βοηθώντας περισσότερους ανθρώπους από ποτέ. ‘Ενα Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αγγλία δεν είναι απλά για μια χώρα – είναι για όλο τον κόσμο. ”
Η FIFA έχει αναγνωρίσει τα οφέλη της ιδέας αυτής μετά από επιθεώρηση που έγινε τον Αύγουστο όταν ο επικεφαλής της ομάδας επιθεώρησης και Πρόεδρος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Χιλής Harold Mayne-Nicholls δήλωσε: “Είναι υπέροχο που όλες οι ομάδες οργανώνουν μεγάλα κοινωνικά έργα, προσπαθώντας να προσφέρουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους νεαρούς από μη προνομιούχες τάξεις. Αυτή η προσέγγιση του προγράμματος Football United για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των κοινωνικών δομών είναι πολύ σημαντική για τη FIFA.”
Τα μέλη της οικογένειας του αγγλικού ποδοσφαίρου όπως η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η Premier League, η Football League και οι ερασιτεχνικές ομάδες δούλεψαν σε πάνω από 100 χώρες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας.
Η Επιτροπή συμβουλεύτηκε πολλούς οργανισμούς για τα σχέδια της για το Πρόγραμμα Football United όπως το Football Foundation, το μεγαλύτερο αθλητικό φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Paul Thorogood δήλωσε: “’Εχοντας επενδύσει πάνω από 670 εκατομμύρια στερλίνες σε εγκαταστάσεις των Ακαδημίων Ταλέντων και κοινοτικά έργα σε αυτή τη χώρα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικά μπορεί το ποδόσφαιρο να βοηθήσει ως εργαλείο αντιμετώπισης μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων. Αυτή είναι μια συναρπαστική ευκαιρία.”