Λίγες ημέρες πριν η ομάδα του Ιππποκράτη ξεκινήσει να διεκδικεί τίτλους στα Final-4 ήρθε η αναστολή της λειτουργίας των ακαδημιών, των ομάδων γενικότερα, το κλείσιμο των γηπέδων και όλο αυτό που συμβαίνει στην χώρο το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον προπονητή του Ιπποκράτη, Πέτρο Αργυρίου (προπονητής σε ανδρικό, γυναικείο, εφήβους, νεανίδες και κορασίδες) για να μας πει πως βιώνει τόσο ο ίδιος όσο και οι αθλητές και αθλήτριες του αυτήν την παύση και τι περιμένει ότι θα γίνει από εδώ και πέρα.
Αναλυτικά τα όσα μας είπε:
H σεζόν δεν ξέρουμε αν έχει τελειώσει η όχι με τα όσα συμβαίνουν ωστόσο πόσο επηρεάζει όλο αυτό την ομάδα σας;
Τα τμήματα μας των νεανίδων, εφήβων και κορασίδων απείχαν δύο ημέρες, μια εβδομάδα και δύο εβδομάδες αντίστοιχα απ’ τα F-4 των κατηγοριών τους. Ως εκ τούτου οι ομάδες θεωρητικό βρίσκονταν στο peak των δυνατοτήτων τους. Μετά τα τελευταία γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο και ειδικότερα την Ελλάδα είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια απέραντη κατάπτωση των αθλητών πρωτίστως ψυχολογική και μετέπειτα σωματική. Ακολουθώντας τις οδηγίες που μας δίνονται φυσικά «Μένουμε σπίτι» αλλά η προπόνηση δεν σταματάει ποτέ τόσο σωματική όσο του μυαλού. Έχει δοθεί πρόγραμμα για τους αθλητές για το σπίτι όσο και ατομικής κατάρτισης, αλλά το κυριότερο απ’ όλα έχουμε «εργασίες» που οφείλουν να μου παραδώσουν σε διάφορα χρονιά διαστήματα (όπως π.χ έκθεση ιδεών και ανάλυση συγκεκριμένων ταινιών όσο αφορά την φιλοσοφία και την βαθύτερη ιδέα που πρεσβεύει). Θεωρώ και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχισθεί η σεζόν όσο χρονικά διάστημα και να πάρει αν και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους μας (και θεωρώ ότι μιλάω και για τις άλλες ομάδες) για να επανέλθουμε έστω σε ένα θεωρητικά επιθυμητό επίπεδο.
Λίγες ημέρες πριν το Final-4 των νεανίδων αποφασίστηκε η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων. Σε περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα πόσο εύκολο είναι να γίνουν τα ματς;
Για να γίνουν οι αγώνες θα χρειαστεί πρωτίστως ένα διάστημα μετάβασης στις ομάδες από την αδράνεια σε συνθήκες προπόνησης και αγώνα (μην ξεχνάμε ότι ελλοχεύουν τραυματισμοί) περίπου θεωρώ εγώ 2-3 εβδομάδες και πιθανολογώ ότι θα γίνουν σε περιβάλλον κεκλεισμένων των θυρών. Φυσικά πέραν του σοβαρού θέματος που μαστίζει αυτήν την στιγμή την κοινωνία μας θεωρώ ότι πρέπει (ας πάρει όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί) να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα αποκλειστικά και μόνο για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι αθλητές όλων των ομάδων να φτάσουν μέχρι εδώ και για κάποιος ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία στον χώρο του μπάσκετ.
Ευχαριστημένος απ’ την φετινή παρουσία των τμημάτων στα οποία ήσουν προπονητής; Τι θα ξεχώριζες;
Πολύ ευχαριστημένος για την φετινή χρονιά που όσο και να σας φανεί περίεργο δεν ξεχωρίζω ούτε την αήττητη πορεία του εφηβικού τμήματος και του τμήματος κορασίδων, ούτε την πρόκριση των νεανίδων στο F4 αλλά την μεγάλη επιτυχία ότι τα τμήματα των ανδρών και γυναικών απαρτίζονται καθαρά από αθλητές ηλικίας 13-18 ετών που έπαιξαν σε όλα τα παιχνίδια το δικό μας μοτίβο παιχνιδιού. Ακολούθησαν την δική μας φιλοσοφία και ότι κέρδισαν τον σεβασμό από όλους τους «αντιπάλους» μας. Αρκετοί νεαροί αθλητές και αθλήτριες όχι μόνο εμφανίστηκαν στα τμήματα ανδρών και γυναικών αλλά πρωταγωνίστησαν κιόλας αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.
Θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους αθλητές και τις αθλήτριες σου αλλά και στον κόσμο του αθλητισμού για τα όσα συμβαίνουν;
Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους αθλητές μου αλλά και σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού είναι ότι πάντα θα υπάρχει ένας αγώνας στην ζωή μέσα και έξω απ’ το παρκέ. Σε κάθε αγώνα υπάρχει και το ημίχρονο. Μένουμε στα αποδυτήρια, ακούμε τις οδηγίες των ειδικών και είμαστε μόλις έρθει η ώρα έτοιμοι να βγούμε για το δεύτερο ημίχρονο καλή δύναμη σε όλους.