Το 3o τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ, από σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου, βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας με 12 ξεχωριστά θέματα. Στο εισαγωγικό άρθρο, ο ειδικός γραμματέας της ΕΟΚ, Βασίλης Ντάκουρης, τονίζει την αλλαγή νοοτροπίας στην επίτευξη υψηλών στόχων του μπάσκετ. Ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος, Κώστας Τσαρτσαρής, κάνει τον απολογισμό του 1ου τουρνουά «Rising Stars» και μιλά για το επόμενο βήμα που θα αφορά την ποσοτική και ποιοτική αύξηση της νέας διοργάνωσης.
Η Έλενα Βογιατζή παρουσιάζει τις 18 Ελληνίδες παίκτριες που αγωνίζονται σε πανεπιστήμια πρώτης κατηγορίας στο WNCAA και βάζουν τις βάσεις για το αθλητικό και επαγγελματικό μέλλον τους. Η σκόρερ των Dons, Ιωάννα Κριμίλη, η «ρούκι» του Canisius, Αθηνά Λέξα και η μαχήτρια του «Pitt», Ισμήνη Πράπα, μιλάνε για τη ζωή τους στις ΗΠΑ, τις δυσκολίες και τα «όνειρα» που κάνουν. Από το Ηράκλειο, ο Μαρίνος Βασιλάκης γράφει για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και την οικογένεια Μαραγκάκη που ασχολείται με την ομάδα μπάσκετ της περιοχής τα 25 τελευταία χρόνια.
Στην Κομοτηνή το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει τη δική του ομάδα μπάσκετ και ο Βασίλης Στοάκης αναλύει το διαφορετικό εγχείρημα που έχει διοικητική και αγωνιστική αυτονομία. Στη Θεσσαλία, η Ασημίνα Κουτσουνούρη, μητέρα δύο παιδιών και παίκτρια στην Ολύμπια Λάρισας, παρουσιάζεται από τον Απόστολο Τριανταφύλλου, ενώ στην Καρδίτσα, ο Στέλιος Τσανάκας γράφει για τους Τιτάνες Παλαμά που είναι η μακροβιότερη ομάδα του νομού και έχει έδρα την πόλη που έχει ταυτιστεί με το μπάσκετ.
Το «ταξίδι» του 3ου τεύχους συνεχίζεται στη Μεσσηνία και ο Ραφαήλ Αλαγάς παρουσιάζει έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, τον Κώστα Παυλόπουλο, που προπονείται στο μπάσκετ μαζί με τα παιδιά του και βρίσκει το χρόνο να παίζει και ποδόσφαιρο, ενώ από την Αρκαδία ο Σταύρος Κουκάκης γράφει για την πρώην παίκτρια Ελισσάβετ Κυριακοπούλου η οποία έχει αφήσει την «πορτοκαλί» μπάλα, «τρέχει» σε ράλι-ρετρό και μιλά γι’ αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και τη σύνδεση δεξιοτήτων με το μπάσκετ. Από την όμορφη Νάξο ο Νικόδημος Λιανός, γράφει για τις αντίξοες συνθήκες στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και για την αγάπη των παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ που έχει την… αλμύρα του Αιγαίου.
Ο Παναγιώτης Τζαβέλλας είναι άτομο με ειδικές ικανότητες, αλλά στον Ερμή Σχηματαρίου είναι μέλος της ομάδας, σκόραρε σε αγώνα της Β’ Εθνικής και ο Γιάννης Σταυρουλάκης γράφει τη διαφορετικότητα του συγκεκριμένου παιδιού που «αγκαλιάστηκε» στο μπάσκετ. Στις «ρετρό» ιστορίες, ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για την ίδρυση του Έσπερου Καλλιθέας στην περίοδο της γερμανικής κατοχής (1941-44), τον συμβολισμό της ονομασίας και του συμβόλου με την ελευθερία.
Καλή ανάγνωση!