Η βούληση της διοίκησης της ΑΕΚ για κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστή εδώ κι αρκετό καιρό. Το τελευταίο διάστημα, όμως, οι άνθρωποι της ΠΑΕ προσπαθούν με συντονισμένες κινήσεις να “τρέξουν” όσο γίνεται περισσότερο το θέμα. Στο πλαίσιο των κινήσεων αυτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στον Σταύρο Αδαμίδη και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο εκ των μεγαλομετόχων της εταιρείας, Πέτρος Παππάς, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του, δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει μέρος της χρηματοδότησης του έργου.
Ο πρόεδρος της εταιρείας, Σταύρος Αδαμίδης, μετά τη συνομιλία που είχε με τον κ. Σγουρό τόνισε ξεκάθαρα ότι “…η ΑΕΚ μπορεί να έχει λύση και ρεαλιστική και υλοποιήσιμη για κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εχουμε κάποιες ιδέες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε”, ενώ για τη συνάντησή του με τον κ. Σγουρό είπε: “Εχουμε ένα σύμμαχο στην προσπάθειά μας.” Την επόμενη εβδομάδα οι άνθρωποι της Ενωσης θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Θάνο Μωραϊτη.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης από την πλευρά του μίλησε λίγες ώρες αργότερα στο ραδιόφωνο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Όπως τόνισε κατηγορηματικά “…το γήπεδο μπορεί να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις”.
Ο κ. Σγουρός πρόσθεσε ακόμη: “Υπάρχουν λύσεις για όλα τα θέματα που τυχόν προκύψουν από αντιδράσεις ενός ή δύο ανθρώπων. Αυτό που μετράει είναι η διάθεση και η δυνατότητα. Όπως πήραμε απόφαση να ανακατασκευή του κλειστού της Αρτάκης στο νομαρχιακό συμβούλιο, έτσι μπορούμε να κάνουμε και με τη Φιλαδέλφεια. ‘Ετσι φτιάξαμε και το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Αν η ΑΕΚ ερχόταν νωρίτερα, θα είχαν ωριμάσει όλες οι διαδικασίες. Πρέπει πρώτα να κατατεθεί η μελέτη, που να δείχνει ότι το έργο είναι νόμιμο και περιβαλλοντικά. Μέσα στη μελέτη πρέπει να υπάρχει έλεγχος για όλες τις δράσεις και τις καταστάσεις και να δούμε που δημιουργείται πρόβλημα. Εκεί θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να προχωρήσουμε”.