«Ένιωθα ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή. Ήμουν για επτά χρόνια στην ΤΣΣΚΑ και γι’ αυτό η αλλαγή δεν ήταν εύκολη απόφαση. Η Μόσχα είναι το σπίτι μου. Ήταν το σπίτι όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου. Ένιωσα, όμως, ότι έπρεπε να κάνω μια αλλαγή στη ζωή μου. Ήθελα μια νέα πρόκληση και κάτι διαφορετικό στην καριέρα μου. Το Μιλάνο μού προσέφερε αυτή τη δυνατότητα». Αν αναρωτιέστε γιατί ο Κάιλ Χάινς έφυγε από τη ρωσική ομάδα, έχετε την απάντηση.
«Τα παιδιά μου μεγάλωσαν στη Μόσχα. Έπειτα από κάθε καλοκαίρι, που περνούσα στο Νιου Τζέρσεϊ, περίμενα πώς και πώς να γυρίσω εκεί. Δημιούργησα πολλές σπουδαίες σχέσεις, εντός κι εκτός γηπέδου. Οι συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο, η διοίκηση… Βλέπω τους πάντες εκεί σαν μέλη της οικογένειάς μου» είπε ο Αμερικανός και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση, ακόμη δεν είναι. Όταν ταξιδέψω στο Μιλάνο, όταν θα μπω για πρώτη φορά στο γήπεδο και δεν θα φοράω τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, θα συνειδητοποιήσω την αλλαγή».
Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, στις πρώτες μετά ΤΣΣΚΑ δηλώσεις αποκάλυψε πως «αρχικά πρόθεσή μου ήταν να μείνω στην ΤΣΣΚΑ. Όταν, όμως, προέκυψε αυτή η δυνατότητα, συνειδητοποίησα πόσο πολύ ενδιαφέρεται για μένα η Αρμάνι. Πίστευα πως αν ήταν να φύγω από τη Μόσχα, θα το έκανα μόνο για το Μιλάνο. Γνωρίζω καλά τον Έτορε Μεσίνα γιατί ήταν ο πρώτος προπονητής που είχα στην ΤΣΣΚΑ, όπως επίσης τον Χρήστο Σταυρόπουλο. Αυτός με πήρε στον Ολυμπιακό το 2011 στις αρχές της καριέρας μου. Εκεί υπάρχουν επίσης παιδιά με τα οποία υπήρξα συμπαίκτης στο παρελθόν. Από αυτή την άποψη, ένιωσα άνετα».
Δεν είχε άλλη πρόταση επειδή «δεν ήξερε κανείς ότι θα βγω στην αγορά, ότι θα φύγω από την ΤΣΣΚΑ. Δεν υπήρχε άλλη ομάδα, που να έδειξε ενδιαφέρον για μένα. Δεν έψαχνα για κάτι, απλά η συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε από μόνη της».
Ο Χάινς μίλησε και για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: «Ως άτομα κι ως χώρα, είναι ώρα να λύσουμε τέτοιου είδους προβλήματα, τις αδικίες που υπάρχουν. Ο κόσμος έχει κουραστεί να βιώνει τέτοιου είδους καταστάσεις. Είτε συμφωνείς είτε όχι, ο κόσμος το εκφράζει με τον δικό του τρόπο. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι τέτοιου είδους προβλήματα υπάρχουν στην καθημερινότητα και γίνονται σε διάφορες περιοχές. Αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί, δεν θα λυθούν ποτέ».