Δια της δικαστικής οδού είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οι επτά κάτοχοι μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τα πριμ που τους οφείλει η Πολιτεία εδώ και δύο χρόνια.
Η Ελλάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια τον Αύγουστο του 2008 στο Πεκίνο εκ των οποίων δυο ασημένια με τον Αλέξανδρο Νικολαίδη στο Τάε Κβο Ντο και το διπλό σκιφ της κωπηλασίας με τους Πολύμερος-Μούγιο και δυο χάλκινα με την Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν και το πλήρωμα των Ίνγκλινγκ στην ιστιοπλοΐα με τις Μπεκατώρου-Παπαδοπούλου-Κραβαριώτη.
Οι επτά ολυμπιονίκες, αλλά και όσοι κατέκτησαν μέχρι την 8η θέση, περίμεναν τους 25 αυτούς μήνες να λάβουν το θεσμοθετημένο πριμ της Πολιτείας ή τουλάχιστον ένα ποσοστό από αυτό.
Εις μάτην όμως. Όσες φορές κι αν χτύπησαν τις πόρτες τον αρμοδίων συνάντησαν άρνηση ακόμα ακόμα και κλειστές θύρες. Έτσι συμφώνησαν να απευθυνθούν σε δικηγόρο ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση τους προκειμένου να λάβουν ότι τους αναλογεί από τις επιτυχίες του 2008.
Με την ως τώρα συμπεριφορά της Πολιτείας δηλώνει αγανακτισμένη και η Πηγή Δεβετζή που μιλώντας στο contra.gr αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή τους! Πώς θέλουν να έχουν αθλητισμό χωρίς κίνητρα; Στην αρχή μας είπαν να πάρουμε το 20% και στη συνέχεια τίποτα. Έτσι συμφωνήσαμε όλα τα παιδιά να πάμε στη λύση του δικηγόρου μήπως και βρούμε άκρη στο θέμα. Για τέσσερα χρόνια ξεχνάμε τα σπίτια μας και δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φτάσουμε σε μια τέτοια επιτυχία και μετά συναντάμε την αδιαφορία. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω τον υψηλό αθλητισμό. Έχω ξεκινήσει να προπονούμαι αλλά τις τελικές μου αποφάσεις θα τις πάρω ανάλογα με τις εξελίξεις».
Με τα όσα ίσχυαν το καλοκαίρι του 2008 το υφυπουργείο Αθλητισμού πριμοδοτούσε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με 190.756 ευρώ, το ασημένιο με 132.062, το χάλκινο με 102.175 την 4η θέση με 73.368 την 5η και 6η με 44.021 και την 7η και 8η με 29.247.
πηγή www.contra.gr