Εντυπωσιακός στο β’ ημίχρονο ο Πανιώνιος Λέρου κέρδισε και μάλιστα με τεράστια διαφορά (87-50) τον Φοίβο Κω σε παιχνίδι για τον όμιλο νήσων του εφηβικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Χατζηδάκη θα τερματίσει στην τρίτη θέση πίσω από την Ακαδημία Καλύμνου και την Ε.Α.ΚΑ., που προκρίθηκαν στο F-4. Το παιχνίδι είχε δύο διαφορετικές όψεις στο κλειστό γυμναστήριο της Μερικιάς… Στο α’ ημίχρονο ήταν ντέρμπι με τον Φοίβο να παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο (34-27), ενώ στο δεύτερο, οι Λεριοί ήταν καταιγιστικοί και κάνοντας επιμέρους σκορ 53-23(!), πήραν και μάλιστα άνετα τη νίκη. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο Καπνουδάκης πέτυχε 28 από τους 34 πόντους του Πανιωνίου Λέρου στο α’ ημίχρονο και έδωσε τη σκυτάλη στον Λουλουδιά, ο οποίος σημείωσε σε 24 πόντους στη συνέχεια, οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη γοήτρου.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 13-10, 34-27(ημ.), 62-40, 87-50
Διαιτητές: Ξανθός- Ροδίτης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ (Χατζηδάκης): Κάβουρας 2, Γαρυφαλλής 4, Καπνουδάκης 32(2), Φιλιππίδης 7, Αναστασόπουλος 2, Γρύλλιας 2, Λουλουδιάς 26(2), Μπήτρος 2, Ορφανός, Μαυρομάτης, Χατζηκωνσταντίνου 2, Πατακιούτης 8.
ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ (Χήρας): Βησαρίτης 6(1), Κατσιούλας, Σμαλιός, Ντούρο 6, Φώτης 12, Φάκας 6(1), Αηδονίδης 11(1), Ιωαννίδης 4, Χατζημιχαήλ 2, Σοφτά 3.
ΕΦΗΒΟΙ: Ακαδημία- Ιπποκράτης 76-48
Πρώτη, αήττητη και πάει με φόρα στο φάιναλ-φορ… Η Ακαδημία Καλύμνου κέρδισε εύκολα με 76-48 τον Ιπποκράτη Κω και βαδίζει στην τελική φάση της Καλύμνου (29-30 Μαρτίου), με στόχο να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε με τους ίδιους αθλητές σε παμπαίδες και παίδες. Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη με ρεκόρ 15 νίκες και 1 ήττα, ολοκλήρωσε πρώτη τις υποχρεώσεις της στον όμιλο νήσων και το προσεχές Σάββατο θα παίξει στον ημιτελικό με τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος. Οι Καλύμνιοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και πήραν την απαιτούμενη διαφορά για να φτάσουν άνετα στην επικράτηση. Η Ακαδημία προηγήθηκε με νταμπλ-σκορ στο α’ ημίχρονο (34-17), φτάνοντας εύκολα στην επικράτηση, στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Οι Κουλλιάς Χ., Έλληνας, Μπουλαφέντης και Κουλλιάς Π. συνέθεσαν ξανά ένα δυνατό «καρέ» για τους νικητές, ενώ οι Σπατιώτης, Λαουμζής και Χλαπάνης ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τον Ιπποκράτη Κω.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 23-9, 34-17(ημ.), 53-32, 76-48
Διαιτητής: Φάκαρος
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουλλιάς Π. 14(1), Ρουπακιάς Κ., Πιλάτος 3(1), Νίκζας, Κουλλιάς Χ. 18(2), Μπούζαλης 3(1), Ρουπακιάς Ι., Έλληνας 17(3), Κουλλιάς Σ. 3(1), Μπαϊμάκος 3(1), Τυρίκος, Μπουλαφέντης 15(3).
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Χρήστου): Πολυχρονιάδης 2, Καμπούρογλου, Πετρίδης Μ., Σπατιώτης 18(2), Χλαπάνης 11(1), Λαουμζής 11(2), Ποταμιανός, Χότζα 5, Πετρίδης Κ. 1
12SPORTS.GR