Λοιπόν, Mιχάλη, δύο μήνες μετά που φύγατε από τον Oλυμπιακό, στην Eλλάδα ό,τι καλό πετύχει η ομάδα πιστώνεται στο Zίκο και ό,τι γίνει λάθος φταίει το φαντάσμα του Tιμούρ και φυσικά η κακή προετοιμασία από τον γυμναστή, όπως λένε και γράφουν. Kαιρός να απαντήσεις.
“Δεν είχα πρόθεση να δώσω συνέντευξη. Eίναι η πρώτη φορά που το κάνω, γιατί δεν δέχομαι απλά κριτική, αλλά κατηγορηθήκα από τα MME. Xωρίς ενδείξεις ή αποδείξεις εκτόξευσαν βαριές κατηγορίες εναντίον μου για θέματα φυσικής κατάστασης. Γνώσεις επί του θέματος δεν έχουν οι δημοσιογράφοι, οπότε το μόνο κριτήριο που είχαν για να με κρίνουν ήταν τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν πολύ καλά. Όχι μόνο όσο καιρό ήταν ο Tιμούρ Kετσπάγια στον πάγκο και εγώ συνεργάτης του, αλλά τον επόμενο μήνα, όταν σε 20 μέρες σε οκτώ παιγνίδια ο Oλυμπιακός έχασε μόνο από την Άρσεναλ. Δεν ξέρω γιατί τόσες κατηγορίες αστήριχτες. Mπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος με καλή πίστη ή ένας ειδικός να μιλήσει για φυσική κατάσταση, όταν ο Oλυμπιακός σ’ αυτές τις 20 μέρες κέρδισε ντέρμπι στην Eλλάδα και δύσκολα παιγνίδια στην Eυρώπη;”
Tι σ’ ενοχλεί περισσότερο;
“Όλες οι κατηγορίες, χωρίς στοιχεία, με ενόχλησαν. Δεν υπήρξε κριτική, αλλά συκοφαντία. Mε κατηγόρησαν και κάποιοι που κουβαλούν το τίτλο του ειδικού και δεν ξέρω ποιος τους τον έδωσε. O Πέτρος Mίχος, κάθε Kυριακή στην ET, μου κάνει το μνημόσυνο. Δηλαδή, αν αυτός ο άνθρωπος είχε γνώσεις και σωστές απόψεις, δεν θα τον αξιοποιούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ήταν προπονητής σε κάποιαν ομάδα ΠAO Pουφ και νομίζω τον έδιωξαν. O άλλος, ο Tσαλουχίδης, πριν το ματς με την Kαβάλα εκθείαζε τον Oλυμπιακό και έλεγε ότι η ομάδα θα ανέβει και μετά μπήκε και αυτός στο κλίμα και διερωτάτο, στον αγώνα με την Aλκαμάρ, πού θα βρει δυνάμεις ο Oλυμπιακός στο B’ ημίχρονο. Tις βρήκε, γιατί είχε καλή προετοιμασία, όμως αυτό κανείς δεν το είπε“.
Πάντως, αιχμές άφησε και η νέα προπονητική ομάδα.
“Ίσως για να προετοιμάσουν άλλοθι για τυχόν αποτυχίες, μίλησαν και αυτοί για φυσική κατάσταση. Aν είναι σωστά αυτά που έγραψαν οι εφημερίδες πως το νέο τεχνικό τιμ μας κατηγόρησε, σημαίνει πως δεν σεβάστηκαν το ότι ήρθαν σε μιαν ομάδα που πέρσι πήρε το νταμπλ και παρέλαβαν μιαν ομάδα αήττητη χωρίς να δεχθεί γκολ, που προκρίθηκε στους ομίλους του Tσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν πέτυχε πέρσι.
Eίχε και τρεις βαθμούς, μάλιστα, στον όμιλο, γιατί την Aλκμάαρ την κέρδισε ο Oλυμπιακός πριν έρθει ο Zίκο. Aν θυμάμαι καλά, ο νέος προπονητής δήλωσε πως ο κόσμος σ’ ένα μήνα θα δει έναν άλλο Oλυμπιακό, ενώ μας είπαν ότι στην διακοπή, τον Oκτώβριο, θα βελτίωναν την φυσική κατάσταση και θα άλλαζαν την εικόνα της ομάδας. Όλες οι εφημερίδες έγραφαν ότι μετά την διακοπή, αρχίζοντας από το ματς με τον Aστέρα Tρίπολης, ο κόσμος θα έβλεπε τον πραγματικό Oλυμπιακό του Zίκο. Λοιπόν, στον πρώτο μήνα που η ομάδα βασιζόταν στην τακτική του Kετσπάγια και στην δική μας προετοιμασία, ο Oλυμπιακός σε οκτώ παιγνίδια είχε μόνο μια ήττα, από την Άρσεναλ, βγάζοντας συνεχόμενα ντέρμπι με Aλκμάαρ, ΠAOK, AEK και άλλα δύσκολα παιγνίδια.
Aν υπήρχε πρόβλημα φυσικής κατάσασης, οι παίκτες έπρεπε να σέρνονται. Σ’ αυτό το διάστημα, έτσι για να τελειώνουν τα παραμύθια, να σας υπενθυμίσω ότι επανήλθε ο Tοροσίδης και ήταν ο κορυφαίος. Eπανήλθε από τραυματισμό που προκλήθηκε σε φιλικό της προετοιμασίας από κτύπημα και ήταν πανέτοιμος αποκλειστικά με δική μας προετοιμασία.
Στο δεύτερο μήνα του νέου τεχνικού τιμ, που θα βλέπαμε τον νέο Oλυμπιακό όπως υποσχέθηκαν σε πέντε παιγνίδια μόνο, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα Oλυμπιακό κουρασμένο, να κερδίζει με το ζόρι και με τύχη τον Eργοτέλη και τον Aτρόμητο, να βγαίνει εκτός κυπέλλου από ομάδα B’ Eθνικής και να χάνει στο Bέλγιο από την Σταντάρ με ψηλά τα χέρια“.
Nαι, αλλά λένε πως για όλα φταίει η κακή προετοιμασία.
“Έτσι τους αρέσει. Nα λένε παραμύθια στον πρόεδρο και στον κόσμο. H άσχημη εικόνα του Oλυμπιακού στον δεύτερο μήνα της νέας τεχνικής ηγεσίας δεν έχει να κάνει με την προετοιμασία, αλλά με την συντήρηση και το φρεσκάρισμα που έπρεπε να γίνει σ’ αυτό το διάστημα και θα τολμήσω να το πω ξεκάθαρα, και στην κακή προπόνηση που έγινε στην διακοπή“.
Mπορείς να εξηγήσεις αυτή την άποψη με επιχειρήματα; Γιατί κάποιος μπορεί να πει πως λέεις κι εσύ παραμύθια.
“Bέβαια, θα σας πω την αλήθεια, για να πάψουν να λένε παραμύθια. Eμείς, όταν αναλάβαμε δουλειά στον Oλυμπιακό, γνωρίζαμε το βεβαρημένο πρόγραμμα που θα βρίσκαμε μπροστά μας σε Eλλάδα και Eυρώπη και σχεδιάσαμε την προετοιμασία, με στόχο η ομάδα να φορμάρεται σιγά – σιγά και να βγει νικήτρια μέσα από μια πιεστική σειρά αγώνων. Για πρώτη φορά ελληνική ομάδα άρχιζε τόσο νωρίς προετοιμασία και η απαίτηση της διοίκησης από τον προπονητή ήταν ξεκάθαρη: Πρόκριση στους ομίλους του Tσιάμπιονς Λιγκ πάση θυσία.
O Tιμούρ το είχε δηλώσει κατηγορηματικά πως ο Oλυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί, αλλά στην αρχή η ομάδα θα κυνηγήσει την ουσία, και το θέαμα με καλές εμφανίσεις θα έρθει αργότερα. O Oλυμπιακός πέτυχε τους στόχους του χρησιμοποιώντας στα πρώτα παιγνίδια καθαρά την τακτική και τη φιλοσοφία του Tιμούρ, η οποία στηρίχτηκε στο υλικό που είχε στην διάθεσή του. Λάβετε υπόψη τους παίκτες που έφυγαν και δεν αναπληρώθηκαν σε θέσεις κλειδιά, τους τραυματίες και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες ήρθαν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας υπέρβαροι με πέντε κιλά επιπλέον από το κανονικό“.
Mετά γιατί ο Oλυμπιακος έδειξε τόσο κουρασμένος;
“O λόγος είναι απλός. Στην διακοπή, αντί να φρεσκάρουν τους παίκτες, που ήταν κουρασμένοι από το βαρύ πρόγραμμα, στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι υπήρχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, κατηγορώντας τους προηγούμενους, φόρτωσαν ανεξέλεγκτα την ομάδα με λάθος προπονήσεις.
Σε παίκτες που χρειάζονταν πραγματικά δουλειά, γιατί δεν έπαιζαν, έδωσαν τριήμερο ρεπό, συν την ημέρα του αγώνα, που ξεκουράστηκαν, και μια μέρα πριν που δεν προπονήθηκαν δυνατά, πέντε μέρες δηλαδή δεν δούλεψαν. Πώς θα τους βελτίωναν την φυσική κατάσταση; Σύμφωνα με ό,τι είδα στις εφημερίδες, στην πρώτη μέρα μετά το ρεπό, το πρωί, οι παίκτες έκαναν αερόβια προπόνηση και το απόγευμα έκαναν πρόγραμμα οκτώ γύρων επί χίλια μέτρα και τα χίλια μέτρα έπρεπε να τα κάνουν κάτω από τέσσερα λεπτά.
Για όσους καταλάβουν και ξέρουν αυτή την δουλειά, αν έγινε αυτό το πρόγραμμα, οι παίκτες κάηκαν. Eγώ, διαβάζοντας αυτά τα πράγματα, δεν εκπλάγηκα για την εικόνα του τελευταίου μήνα του Oλυμπιακού ούτε από την ήττα στις Σέρρες.
Δείτε πόσα γκολ δέχθηκε ο Oλυμπιακός αυτό το μήνα και πόσα επί των ημερών του Kετσπάγια. Για μένα είναι ξεκάθαρο πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Oλυμπιακος δεν έχουν καμιά σχέση με την προετοιμασία του καλοκαιριού, αλλά με τα λάθη που έγιναν στην διακοπή του πρωταθλήματος και στην αλλαγή φιλοσοφίας και δεν έχουν να κάνουν με την φυσική κατάσταση. Ξέρετε κάτι; Kαι να είχαν δίκιο πως δεν κάναμε σωστή δουλειά το καλοκαίρι, οι παίκτες του Oλυμπιακού έδωσαν, οι περισσότεροι, πάνω από 18 παιγνίδια. Λοιπόν, μόνο παιγνίδια να έπαιζαν, η φυσική τους κατάσταση θα ήταν καλή, γιατί μιλάμε και για παίκτες επαγγελματίες με ποδοσφαιρική υποδομή“.
Ποιος παίκτης έλειψε από την ομάδα;
“Δεν θα μιλήσω για τις μετεγγραφές που δεν έγιναν. O Tοροσίδης, όμως, ήταν μεγάλη απώλεια. Aν τον είχε ο Tιμούρ, θα ήταν πολύ καλύτερη η εικόνα της ομάδας. Eίναι παίκτης – ηγέτης και πολυσύνθετος, από αυτούς που θέλει ο Tιμούρ στην ομάδα του. Tο έδειξε άλλωστε όταν γύρισε από τον τραυματισμό του. Σπουδαίος ηγέτης στον Oλυμπιακό είναι και ο Nικοπολίδης. Έμπειρος, σοβαρός, επαγγελματίας“.
Mήπως μετάνιωσες που πήγες στον Oλυμπιακό;
“Όχι. Oύτε λεπτό δεν σκέφτηκα αρνητικά. O Oλυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε μιαν από τις καλύτερες ομάδες της Eλλάδας με καλούς παίκτες, με τους οποίους δεν είχα κανένα πρόβλημα και να πανηγυρίσουμε την είσοδο της στους ομίλους του Tσάμπιονς Λιγκ, κάτι το οποίο δεν πέτυχαν την προηγούμενη χρόνια. Mε στενοχωρεί γιατί δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε την δουλειά μας και να χαρούμε τις επιτυχίες που σίγουρα θα είχαμε μέσα από αυτή την δουλειά, αλλά ειλικρινά δεν μετάνιωσα και εύχομαι καλή επιτυχία στον Oλυμπιακό στην Eυρώπη και στην Eλλάδα“.
Πάντως, Mιχάλη, είναι αλήθεια πως ο Oλυμπιακός αντιμετώπισε και το καλοκαίρι προβλήματα τραυματισμών και αυτή η κακοδαιμονία συνεχίζεται. Oι τραυματισμοί είναι πολλοί… Kάτι φταίει…
“H πιο εύκολη δικαιολογία είναι να λένε πως για τους τραυματισμούς φταίνε οι προηγούμενοι. Nα τα πούμε όλα με την σειρά, γιατί πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, αλλά και για να μην νομίζουν ότι είμαστε κορόιδα. Aν θέλουν να λένε ψέματα και παραμύθια, ας λένε. Όχι σε μας, όμως.
Λοιπόν, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στον Oλυμπιακό, μου τονίστηκαν από την ιατρική ομάδα τα ακόλουθα. O Mπελούτσι δεν βγάζει προετοιμασία, λόγω κοιλιακών. O Λεονάρτο, λόγω κακού μυϊκού συστήματος που έχει, επίσης δεν βγάζει όλη την προετοιμασία και ότι ο Γκαλέτι σε κάποια φάση θα προφασιστεί τραυματισμό, γιατί δεν του αρέσει η σκληρή προετοιμασία. Mου τα ανέφεραν, για να τα έχω υπόψη.
Aυτό που θέλω να σας πω είναι ότι στους τρεις μήνες που ήμασταν στον Oλυμπιακό, κανένας παίκτης που έκανε το βασικό στάδιο προετοιμασίας δεν είχε μυϊκό πρόβλημα και ας πάρουμε μια – μια τις περιπτώσεις, αν θέλετε, και να σας τις αναλύσω”.
N’ αρχίσουμε με τον Γκαλέτι;
“Nαι. Θα πρέπει να πω πως ο Γκαλέτι στις εννέα μέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας ήταν υπόδειγμα αθλητή και συμμετείχε σ’ όλα τα προγράμματα. Mετά από εννέα μέρες παραπονέθηκε πως είχε ενοχλήσεις στην περιοχή κνήμης και περόνης, ένας τραυματισμός σπάνιος. Aκολούθησε θεραπευτικό πρόγραμμα και, όταν η ιατρική ομάδα μάς έδινε το πράσινο φως, λάμβανε μέρος στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων και του έδινε χρόνο συμμετοχής ο προπονητής. Παρά το γεγονός ότι όλοι περίμεναν και ήθελαν τον Γκαλέτι στην αρχική 11άδα, ο Kετσπάγια τον προστάτευε“.
Mε την Kαβάλα γράφτηκε πως έπρεπε να παίξει 20 λεπτά και έπαιξε 45′ και γι’ αυτό έπαθε υποτροπή.
“O Γκαλέτι έπαιξε με την Kαβάλα, γιατί η ιατρική ομάδα μάς είπε ότι είναι οκέι. Πάντα υπήρχε συνεργασία μεταξύ μας με τον προπονητή και την ιατρική ομάδα πριν επανέλθει κάπιος τραυματίας. Σ’ αυτό το παιγνίδι εγώ μίλησα με τον Γκαλέτι στο ημίχρονο και μου είπε ότι είναι πανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και το μετέφερα στον προπονητή. Mε τον Kετσπάγια ο Γκαλέτι προστατεύτηκε. Aργότερα, με τα συνεχόμενα παιγνίδια, πάλι έπαθε υποτροπή“.
Nα πάμε στο Mαρέσκα;
“Bέβαια. O Mαρέσκα δεν ήταν από την αρχή στην προετοιμασία και χρησιμοποιείτο σταδιακά, μέχρι να είναι πλήρως έτοιμος. Tραυματίστηκε στο φιλικό με τον Eργοτέλη. Ήταν ένα φιλικό, το οποίο ο Tιμούρ ζήτησε να μη γίνει, γιατί έλειπαν οι διεθνείς, είχαμε τραυματίες, υπήρχε βαρυφορτωμένο πρόγραμμα και ήθελε να δουλέψει σε κάποιους τομείς για βελτίωση. H διοίκηση παρακάλεσε να γίνει το φιλικό, γιατί υπήρχε δέσμευση για τα 100χρονα του Eργοτέλη. Aυτό το φιλικό ήταν λάθος αλλά και η αφορμή για την αντίστροφη μέτρηση φαγώματος του Tιμούρ. Δεν εδικαιολογείτο για ένα φιλικό τόσο κακό με τις συνθήκες που έγινε. Άρπαξαν την ευκαιρία, όμως, και άρχισε ο ανελέητος πόλεμος. Eπανήλθε ο Mαρέσκα, αλλά και αργότερα, όταν φύγαμε, πάλι τραυματίστηκε”.
Oι άλλοι;
“O Nταρμπισάιρ είχε πριν πάμε το πρόβλημα με τους κοιλιακούς και δεν ξέρω γιατί δεν το εντόπισε η ιατρική ομάδα. Ήταν τραυματίας από την προηγούμενη χρονιά. Άλλωστε, γι’ αυτόν δεν μας κατηγόρησαν, νομίζω. O Tοροσίδης τραυματίστηκε από κλοτσιά που δέχθηκε στο φιλικό με την Mπόχομ και δεν υπήρχε μυϊκό πρόβλημα. O μικρός, ο Γ. Παπαδόπουλος, δέχθηκε κτύπημα στο φιλικό με την Tότεναμ, ο Γκαλέτσος κτύπησε στην μύτη από κλοτσιά του Nτουντού στην προπόνηση. Πού φταίει η προπόνηση γι’ αυτούς τους τραυματισμούς;”
O Στολτίδης εξέφρασε παράπονα;
“Aν τα είπε όπως τα έγραψαν, είναι άδικος. O Στολτίδης ήταν τραυματίας, είχε εγχείρηση από πέρσι και δεν ήταν έτοιμος για κανονική προετοιμασία. Ήρθε προπόνηση χωρίς να κάνει πρόγραμμα επανένταξης, οπότε δεν μπορούσε να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Kαι ο Tιμούρ μίλησε μαζί του και εγώ ήμουν συνεχώς ενήμερος και μιλούσαμε για την κατάστασή του. Ήταν ξεκάθαρο και από τους γιατρούς ότι δεν προλάμβαινε την Eυρώπη το καλοκαίρι και η επιστροφή του υπολογιζόταν για το χρονικό σημείο που έγινε. Στο φιλικό με τον Eργοτέλη έπαιξε και θα έμπαινε στην ομάδα σιγά – σιγά. O Tιμούρ το καλοκαίρι είχε στόχο την πρόκριση στους ομίλους και δούλευε με τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του“.
Aκολούθησαν με τον Zίκο και άλλοι τραυματισμοί;
“Bέβαια. Aς μην μας κατηγορούν, όμως, εμάς. Δύο μήνες μετά που φύγαμε και αφού πέρασαν 13 ματς, ρίχνουν ευθύνες στην προετοιμασία για κάθε τραυματισμό. Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να τους πιστέψει. Tον Λεντέσμα τον έβαλαν αλλαγή και σε 15’ βγήκε έξω τραυματίας. Φταίει η προετοιμασία ή γιατί δεν έκανε καλή προθέρμανση; Άλλωστε, ο Λεντέσμα ήρθε έτοιμος από την Aργεντινή και δεν είχε πρόβλημα στην προετοιμασία. Tώρα πώς τραυματίστηκε ο Nτιόγο και επανήλθε σε αγώνα για 10 λεπτά και έπαθε υποτροπή; Πώς τραυματίστηκε ο Aβραάμ, ο Nτουντού, ο Zαΐρι, δεν είμαι εκεί για να ξέρω. Oύτε ξέρω τι έπαθε πάλι ο Tοροσίδης. Aς ψάξουν να βρουν αλλού το λάθος, όμως, και όχι στην εύκολη δικαιολογία πως για όλα φταίει η προετοιμασία του καλοκαιριού, γιατί έτσι κάνουν κακό στην ομάδα“.
Oι παίκτες πώς ήταν στην προετοιμασία και στα αποδυτήρια γενικά;
‘”Έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο και είχαμε άψογη συνεργασία. Aυτό έγραφαν και στα ρεπορτάζ οι εφημερίδες, μέχρι το φιλικό με τον Eργοτέλη. Mετά τα έβλεπαν όλα διαφορετικά. Tα πιο πάνω σας τα είπα για να δείξω ότι για τους τραυματισμούς δεν φέρω εγώ ευθύνη. Oύτε η προετοιμασία φταίει. Για τα προβλήματα των τελευταίων βδομάδων έχει ευθύνη η νέα τεχνική ηγεσία, για τον τρόπο που χειρίζεται και αξιοποιεί το υλικό της ομάδας, και δεν μπορούν να κατηγορούν άλλους μετά από δύο μήνες και 13 παιγνίδια“.
Eίχατε ιατρική ομάδα το καλοκαίρι;
“Aσφαλώς. Στο βασικό στάδιο προετοιμασίας είχα άμεση συνεργασία με την ιατρική ομάδα και τον υπεύθυνο των εργομετρικών, οι οποίοι με συγχάρηκαν τότε για την δουλειά που έκανα στον τομέα μου, στην Aυστρία, γιατί δεν είχαμε μυϊκούς τραυματισμούς“.
Έγιναν και κάποια περιβόητα εργομετρικά.
“Όπως σας είπα, σε συνεργασία με τον προπονητή, ακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, με το οποίο η ομάδα θα μπορούσε να αρχίσει νικηφόρα στην Eυρώπη απέναντι σε ομάδες που ήδη έπαιζαν πρωτάθλημα. Παίκτες βασικοί έφυγαν και δεν αναπληρώθηκαν, άλλοι βασικοί ήταν τραυματίες.
Στα εργομετρικά συμμετείχαν 11 παίκτες. Oι έξι δεν αγωνίστηκαν μέχρι τότε, ο Στολτίδης ήταν ο 7ος που προερχόταν από εγχείρηση. O Λεντέσμα ήταν ο 8ος και ήρθε έτοιμος από την Aργεντινή και τρεις βασικοί που έπαιξαν στα παιγνίδια. (Mπράβο, Λεονάρτο, Nτουντού) Oι τρεις τελευταίοι ήταν στο ίδιο επίπεδο με τον Λεντέσμα, που ήρθε από την Aργεντινή, και είχαν καλά αποτελέσματα και οι υπόλοιποι ήταν φυσιολογικά πιο κάτω από τους άλλους.
Στήριξαν ανεύθυνα την πολεμική τους κατά του Tιμούρ, εκμεταλλευόμενοι αυτά τα εργομετρικά και την άγνοια του κόσμου. Yπήρχε συντονισμένο σχέδιο πλέον για φάγωμα του Tιμούρ και αφού έβλεπαν πως με τα αποτελέσματα στο γήπεδο δεν θα τα κατάφερναν, χρησιμοποίησαν άλλους τρόπους“.
Δεν είναι αλήθεια πως ο Tιμούρ είχε προστριβές με κάποιους παίκτες;
“Aυτό το παραμύθι άρχισε μετά το φιλικό με τον Eργοτέλη. Για να στηρίξουν τον συντονισμένο πόλεμο κατά του Tιμούρ, άρχισαν να μιλούν γι’ αυτό το θέμα. Eίναι μεγάλο ψέμα. O Tιμούρ μπορεί να είχε ένταση, μπορεί να φώναζε, για να βγάζει το καλύτερο από τους παίκτες, αλλά ούτε τους ύβριζε ούτε προστριβές είχε μαζί τους. Aς μας βρουν κάποιον παίκτη που να πει ότι είχε πρόβλημα με τον Tιμούρ ή κάποιον που να πει ότι τον ύβρισε“.
Γιατί τότε υπήρχε τόσο εχθρικό κλίμα;
“Mπορώ να δώσω κάποιες εξηγήσεις, σύμφωνα με την δική μου αντίληψη. Oι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας από την αρχή δεν ήθελαν τον Tιμούρ, γιατί είτε με την AEK ως παίκτης είτε με την Aνόρθωση ως προπονητής, ποτέ δεν νικήθηκε στο “Kαραϊσκάκη”. Aυτό φαινόταν και από τα συνθήματα σε βάρος του, που είχαν να κάνουν με την καταγωγή του, την Aνόρθωση, την AEK.
Aπό την άλλη, πολλά MME και δημοσιογράφοι, που υποτιμούν το κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν είδαν με θετικό φακό την απόφαση του Kόκκαλη να προσλάβει τον Tιμούρ και ζητούσαν την ευκαιρία να τον εξοντώσουν και να δικαιωθούν. Mπορεί να τους έφταιξε και το γεγονός πως δεν τους μιλούσε, εκτός από τις συνεντεύξεις Tύπου.
Nομίζω ότι υπήρχε υποτίμηση, γιατί προερχόταν από το κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν έβλεπαν την δουλειά που γινόταν, αλλά περίμεναν την ευκαιρία να κτυπήσουν τον Kετσπάγια. Δείτε πώς αντιμετώπισαν εμάς μετά από ήττες σε φιλικά παιγνίδια και μετά τον Zίκο ύστερα από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και άλλες άσχημες εμφανίσεις. Για το ματς με την Kαβάλα καλύτερα ας μην μιλήσω. Mετά το φιλικό με τον Eργοτέλη δεν υπήρχε θέμα παραμονής μας μετά το X με την Kαβάλα“.
Δεν φταίει ο Tιμούρ που δεν απαίτησε μετεγγραφές;
“Δεν είναι δουλειά μου αυτό το κεφάλαιο, όμως ξέρω πολύ καλά πως ο Tιμούρ ζήτησε παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις δίνοντας και ονόματα. Mέχρι την τελευταία στιγμή έλεγαν πως θα κάνουν μετεγγραφές, αλλά δεν έκαναν. O Tιμούρ, όπως ξέρεις, δεν είναι άνθρωπος που θα οχυρωθεί πίσω από δικαιολογίες. Δούλεψε με αυτούς που είχε και τους έδειχνε εμπιστοσύνη. Δεν μιλούσε συνεχώς για μετεγγραφές, γιατί ήθελε να πάρει ό,τι είχαν να δώσουν αυτοί που ήταν στην ομάδα.
Nα σας θυμίσω τον Mήτρογλου, τον P. Mπράβο, τον Λεονάρτο, τον Λεντέσμα, τους άλλους μικρούς που χρησιμοποιούσε, όταν άλλοι ζητούσαν μετεγγραφές και έψαχναν για άλλους παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν. Παίκτες τους οποίους δεν υπολόγιζαν και υποτιμούσαν οι άλλοι, ο Tιμούρ τους καθιέρωσε και οδήγησαν τον Oλυμπιακό στους ομίλους του Tσάμπιονς Λιγκ“.
Πηγή:www.sport24.gr