Ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες της ιστορίας, με τα ρεκόρ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Μεγάλη νικήτρια στις λεπτομέρειες η Team West (152-149), με τον Kevin Durant να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης και τον Kobe Bryant να ξεπερνάει τον Michael Jordan!
Αυτό το All Star Game θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Όχι γιατί οι διαγωνισμοί του ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε, αλλά επειδή το κυρίως μενού, ο αγώνας ανάμεσα στην Team West και την Team East, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Νικήτρια αναδείχθηκε η πρώτη (152-149), σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και λίγο έλειψε να οδηγηθεί στην παράταση.
Το βραβείο του MVP πήγε στον σπουδαίο Kevin Durant, με τον Kobe Bryant να ξεπερνάει τον Michael Jordan σε σύνολο πόντων και τον LeBron James να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Mark Price με έξι εύστοχα τρίποντα. Όσοι έχουν παρεξηγήσει τον συγκεκριμένο θεσμό, μάλλον θα άλλαξαν γνώμη μετά από όσα είδαν στο του Orlando. Το ίδιο και οι θεατές που γέμισαν το γήπεδο των Magic. Για ενάμιση ημίχρονο επικρατούσε ησυχία, όμως στην τέταρτη περίοδο το ματς είχε κλίμα… play off.
Το σπουδαίο ρεκόρ του Kobe
Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το βραβείο του MVP, οπότε δεν θα του έλεγε και πολλά να το πάρει και φέτος. Αντ’ αυτού, ο Kobe Bryant χρειαζόταν 19 πόντους για να ξεπεράσει σε σύνολο πόντων τον Michael Jordan. Όχι μόνο το κατάφερε, αλλά σταμάτησε και στους 27 (9/17 σουτ), με αποτέλεσμα να φορέσει άλλο ένα σπουδαίο “παράσημο” και να κερδίσει το χειροκρότημα. Ο σταρ των Lakers μπήκε στο ματς με 244 πόντους, προσπέρασε γρήγορα τους Oscar Robertson (246) – Jabbar (251) και τα κατάφερε με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, 4.57” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.
Κι ενώ όλοι περίμεναν μερικές δηλώσεις του, ο Kobe αποχώρησε δίχως να μιλήσει. Οι άνθρωποι του ΝΒΑ υποστήριξαν ότι αναγκάστηκε να φύγει άρον-άρον για τα αποδυτήρια εξαιτίας ενός δυνατού πονοκεφάλου, που πιθανότατα προερχόταν από ένα δυνατό φάουλ που του έκανε ο Dwyane Wade. O Bryant αιμορραγούσε από τη μύτη, όμως δεν το έβαλε κάτω. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει παίξει με σοβαρούς τραυματισμούς, μια αιμορραγία θα τον σταματούσε;
Ο πιστολέρο κ. Durant
Αν ο Kobe κυνηγούσε τον Air Jordan, ο Kevin Durant μάλλον δεν γνώριζε ότι βρισκόταν κοντά στην κατάρριψη ενός άλλου σπουδαίου ρεκόρ. Ο σταρ των Thunder σκόραρε 36 πόντους (14/25 σουτ, 7 ριμπάουντ) και ήθελε ακόμη έξι για να ισοφαρίσει τους 42 του Wilt Chamberlain από το 1962! Δεν κατάφερε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, προτίμησε να μοιράσει τη μπάλα στα τελευταία λεπτά και ίσως και να μην ήθελε να φτάσει ή να ξεπεράσει τον θρυλικό Wilt the Stilt. Θα έχει, πάντως, πολλές ευκαιρίες στο μέλλον, μιας και είναι μόλις 23 ετών. Του άξιζε πέρα για πέρα το βραβείο του MVP.
Ποιος είπε ότι ο LeBron δεν σουτάρει;
Στην διάρκεια της καριέρας του έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις έξω από τα 7μ.25, όμως το τρίποντο δεν είναι και το ατού του. Παρόλα αυτά, ο LeBron James τελείωσε το ματς με 36 πόντους, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Mark Price με 6/8 τρίποντα! Ο King ήταν εκπληκτικός, γύρισε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και θα θυμάται για καιρό τη συγκεκριμένη βραδιά. Στο τέλος ήταν στενοχωρημένος από την ήττα, δείγμα της έντασης που υπήρχε στο παρκέ και της θέλησης των δυο ομάδων να πάρουν τη νίκη.
Triple-double o Wade
O Michael Jordan ήταν ο πρώτος παίκτης που “έγραψε” triple-double σε All Star Game και ο LeBron James ο δεύτερος, πέρυσι στο Los Angeles. Φέτος ήταν η σειρά του Dwyane Wade να μπει σε αυτό το κλειστό club. Τι έκανε ο Flash; Σκόραρε 24 πόντους (11/15 σουτ), κατέβασε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 10 ασίστ και ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της Team East, μετά τον συμπαίκτη του στους Heat.
Οι υπόλοιποι διακριθέντες
Σπουδαίος για ένα δωδεκάλεπτο ήταν ο αναπληρωματικός play maker της Δύσης, ο Russell Westbrook. Πέτυχε τους 17 από τους 21 συνολικά πόντους του στη δεύτερη περίοδο, με μερικά πραγματικά απίθανα καρφώματα που ένθουσίασαν τον κόσμο. Στον αέρα βρισκόταν συνεχώς και ο Blake Griffin (22 πόντοι, 9/12 σουτ, 8 ριμπάουντ), που πέτυχε και τρίποντο από τη γωνία, ενώ 17 έβαλε ο Kevin Love που συνέχισε να βάζει τρίποντα (2/4) μετά τη νίκη του στον συγκεκριμένο διαγωνισμό του Σαββάτου.
Από την Ανατολή ξεχώρισε ο παγκίτης Deron Williams (20 πόντοι, 8/11 σουτ) που έκανε σπουδαία δουλειά στην τέταρτη περίοδο, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Derrick Rose που άφησε χώρο στους James-Wade για να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Οσο για τον οικοδεσπότη Dwight Howard, ο ρυθμός του αγώνα δεν τον βοήθησε (9 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Άστοχος (7/15 σουτ, 19 πόντοι) ο Carmelo Anthony στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε.
Η ροή του αγώνα
Βλέποντας την ομάδα της Δύσης να σκοράρει 39 πόντους στην πρώτη περίοδο και 49 (!) στην δεύτερη, θα περίμενε κανείς ότι η βραδιά θα εξελιχθεί γι’ αυτήν σε περίπατο. Το 88-69 του ημιχρόνου ήταν αποτέλεσμα της σοβαρότητας που έδειξε η ομάδα των Durant – Bryant, όμως στην επανάληψη η Ανατολή ροκάνισε τη διαφορά και έκανε στο τέλος την αντεπίθεσή της.
Ένα σερί 12-0 βοήθησε την παρέα του LeBron να μειώσει στο 138-130 και στη συνέχεια να δώσει στο παιχνίδι χαρακτήρα θρίλερ, χάρη σε κλέψιμο του Deron Williams που κατέληξε σε εύκολο lay-up (148-147). O Bryant έβαλε μια βολή για το 151-149, ο Williams αστόχησε σε τρίποντο και ο Griffin με άλλη μια βολή έγραψε το τελικό σκορ, με τον Wade να αστοχεί στην εκπνοή στο σουτ που θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.
Οι 301 πόντοι που σκόραραν οι δυο ομάδες αποτελεί νέο ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία των All Star Game και ο αγώνας που φιλοξένησε το μόλις δυο ετών εντυπωσιακό Amway Center θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένος στη μνήμη των οπαδών του ΝΒΑ. Υπομονή μέχρι το επόμενο που θα γίνει του χρόνου τέτοια εποχή στο Houston. Προς το παρόν, επιστροφή στην regular season και αναμονή για τα play off που φέτος θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ. Διαφωνεί κανείς;
Πηγή: Sport24.gr