Απόδειξη, ένα αφιέρωμα που φιλοξένησε η γνωστή αγγλική ιστοσελίδα “Goal.com” με τις 10 πιο μισητές ομάδες όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο, με το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ να βρίσκεται μέσα σε αυτή την ξεχωριστή λιστα και να φιγουράρει μάλιστα και στην 5η θέση.
Αναλυτικά η αναφορά της ιστοσελίδας στην “αντιπαθητική” Εθνική Ελλάδας του 2004:
“Πριν από το Euro 2004, οι Έλληνες είχαν προκριθεί δύο μόλις φορές σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης σε όλη την ιστορία τους, στο Euro 1980 και στο Μουντιάλ του 1994-, όπου έδωσαν συνολικά 6 ματς, χάνοντας τα πέντε και φέρνοντας ισοπαλία σε ένα, με 1 τέρμα στο ενεργητικό τους και 14 στο παθητικό τους.
Μία ομάδα με καθόλου μεγάλα ονόματα καθοδηγούμενα από τον επαρχιώτη Γερμανό θρύλο Ότο Ρεχάγκελ, με μοναδική ομάδα υποδέστερη της Ελλάδας να θεωρείται η Λετονία. Και όμως ο Ρεχάγκελ έθεσε σε εφαρμογή το τέλειο σχέδιο παιχνιδιού, με την Ελλάδα να κάθεται πίσω και να ασκεί πίεση πριν τιμωρήσει την αντίπαλη ομάδα από στημένες φάσεις ή αντεπιθέσεις.
Η Ελλάδα κατάφερε να προκριθεί από έναν όμιλο που περιελάμβανε τη διοργανώτρια Πορτογαλία και την Ισπανία, νικώντας μάλιστα την πρώτη στο εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά. Έπειτα σόκαραν την κάτοχο του τροπαίου Γαλλία στον προημιτελικό, νίκησαν το φαβορί Τσεχία με το χρυσό γκολ στα ημιτελικά, και τελείωσαν τη δουλειά νικώντας για δεύτερη φορά την Πορτογαλία, αυτή τη φορά με 1-0 χάρη στον Άγγελο Χαριστέα.
Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία όμως οι Έλληνες θεωρήθηκαν πυροτέχνημα από τον διεθνή Τύπο. Χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως “ομάδα των στημένων φάσεων” ενώ ο όρος αντί-ποδόσφαιρο χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές για να τους περιγράψει”.
Οι 10 πιο “μισητές” ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο διαχρονικά:
10. Ρεάλ Μαδρίτης (επί προεδρίας Ραμόν Καλδερόν)
9. Άρσεναλ (1986-1995)
8. Εθνική Ιταλίας (πάντα)
7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μετά το 1993)
6. Γιουβέντους (πάντα)
5. ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ (2004)
4. Λιντς (επί Ντον Ρέβι)
3. Εστουντιάντες (1967-1970)
2. Μπάγερν Μονάχου (δεκαετία 1970)
1. Αργεντινή (1990)