Με μεγάλη μας χαρά κι έκπληξη είδαμε στη χτεσινή του συνέντευξη τον Δήμαρχο Κω, κο. Θεοδόση Νικηταρά, να εξαγγέλλει τη δημιουργία κλειστού γυμναστήριου μπάσκετ, καθώς και κολυμβητηρίου παράλληλα με την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, στην περιοχή Λινοπότι της Κω.
Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να μη είμαστε επιφυλακτικοί και δύσπιστοι καθώς για πάνω από μια 20ετία ακούμε τις ίδιες υποσχέσεις, τόσο απ’ τον ίδιο τον κο. Δήμαρχο, όσο κι απ’ τους προκατόχους του. Όλα αυτά τα λόγια τόσα χρόνια έχουν κουράσει το κόσμο και τους αθλητές καθώς πλέον δημιουργείται το αίσθημα της κοροϊδίας.
Θεωρούμε πως η δημιουργία κλειστού χώρου άθλησης για τα παιδιά των χωριών, έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της νεολαίας μας και κανείς δεν κάνει χάρη απέναντι στους πολίτες που βιώνουν μια άδικη κι ανισόρροπη ανάπτυξη στο νησί. Ειδικά στο Πυλί, όπου δημιουργήθηκε ο χώρος φιλοξενίας, το «χοτ σποτ» όπως το ξέρουμε όλοι, έπρεπε να γίνουν ανταποδοτικά έργα, κι έπρεπε ήδη να υπήρχε αντισταθμιστικά κλειστό γήπεδο, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Στα τόσο χρόνια υποσχέσεων και προσμονής, μας επιβεβαιώθηκε πως έχουν γίνει μελέτες και πως υπάρχουν ήδη τα χρήματα για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στο Λινοπότι, χτες ακούσαμε τον Δήμαρχο να λέει ότι πάνε σε ανάθεση προμελέτης! Θα θέλαμε να μάθουμε αν αυτό αναιρεί όλα τα προηγούμενα δεδομένα περί προηγούμενων μελετών ως μη υφιστάμενες, ή αν δεν λαμβάνονται υπόψη όλες οι προηγούμενες μελέτες και για ποιον λόγο. Δηλαδή είκοσι χρόνια τώρα όλοι μας κοροϊδεύουν;
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την δημιουργία κλειστού γηπέδου και κολυμβητήριου, θεωρούμε πως πρέπει να απαντήσει δημόσια στα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:
Τι προδιαγραφών θα είναι οι κατασκευές;
Ποιος θα εκπονήσει την προμελέτη και σε πόσο χρόνο;
Υπάρχουν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία για την ανέγερση αυτών των κατασκευών κι από ποιους πόρους ή προγράμματα θα αντληθούν;
Σε ποιου έτους τον προϋπολογισμό θα ενταχθούν ως έργα;
Ποιο το χρονοδιάγραμμα περάτωσης αυτών των έργων;
Για πόσο χρόνο (κατά προσέγγιση) θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα;
Όσον αφορά το ναυάγιο της δημιουργίας του θόλου στο ανοιχτό γήπεδο Πυλίου, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν ο Δήμαρχος δεν γνώριζε εξ αρχής το πρόβλημα με τα καλώδια της ΔΕΗ, αν έγινε επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ και τον υπεύθυνο τεχνικό προϊστάμενο, για την αναφορά του προβλήματος, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί η δικτύωση να αλλάξει, εύκολα ή δύσκολα και υπό ποιες προϋποθέσεις. Το ίδιο ερώτημα θα τεθεί και στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ.
Επίσης, απ’ την στιγμή που δεν ευδοκίμησε το εγχείρημα με το θόλο στο Πυλί, για ποιους λόγους δεν μεταφέρθηκε στο Ζηπάρι, έτσι ώστε να υπάρχει κάποιος χώρος όπου θα μπορούν να αθλούνται τα παιδιά, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κλειστού γηπέδου, η οποία είναι κι αρκετά πιο χρονοβόρος;
Η πραγματικότητα είναι ότι η ΑΕ Δικαίου έχει εγγεγραμμένους πάνω από 150 αθλητές στις υποδομές και στα αναπτυξιακά τμήματα της και πως αυτά τα παιδιά προσπαθούν να αθληθούν κάνοντας προπόνηση εδώ και 30 χρόνια, σε κρύο, ζέστη, αέρα, υγρασία και βροχή. Καλό θα ήταν να ενημερωθούμε αν θεωρούνται παιδιά κατώτερου Θεού ή πολιτών Β’ κατηγορίας.
Επιθυμούμε να ακούσουμε επιχειρήματα, δεδομένα, αριθμούς και προγραμματισμό. Δεν θέλουμε να ακούσουμε ξανά υποσχέσεις.
Καλό είναι να αρχίσουν επί τέλους να γίνονται πράξεις κι έργα.
Διαφορετικά να μην γίνεται αναφορά στο πιο ξεχασμένο χωριό του νησιού για την δημιουργία εντυπώσεων.
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ