Η επιστολή του Λάλου αναφέρει:
“Ανοικτή Επιστολή Προς τον κο Νοτιά, μεγαλομέτοχο ΑΕΚ ΠΑΕ
Κύριε Νοτιά,
Αναμφισβήτητα, η κατάσταση στην ΑΕΚ ΠΑΕ βρίσκεται ίσως στο κρισιμότερο σημείο από την προ 30ετίας ίδρυσή της. Στην Γενική Συνέλευση του 1979 με την συμμετοχή 1100 μελών η ενωμένη ΑΕΚ ανέθεσε με ομόφωνη απόφαση της σε πέντε μέλη της την ίδρυση της σημερινής ΑΕΚ ΠΑΕ. Αυτά τα μέλη σήμερα θεωρούμε σαν υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε την παροχή βοήθειας προς κάθε κατεύθυνση, ώστε η ΑΕΚ ΠΑΕ να βρει πάλι τον δρόμο της ηρεμίας και του πρωταθλητισμού.
Κατευθύνσεις, οι οποίες υπήρχαν όταν ιδρύθηκε και έχουν λοξοδρομήσει τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή μας την επιστολή δεν θα αναφερθούμε στα λάθη που έγιναν και τα οποία λίγο ή πολύ είναι γνωστά στους φίλους της ομάδος μας. Θα επιχειρήσουμε όμως να διατυπώσουμε τις απόψεις/ προτάσεις μας για την επάνοδο στην ορθή κατεύθυνση και οι οποίες έχουν ως ακολούθως:
1. Διοίκηση
Απαιτείται άμεση αναβάθμιση της Διοίκησης με πρόσωπα, τα οποία οι μέτοχοι θα επιλέξουν από τον χώρο της ΑΕΚ. Τα κύρια προσόντα τους πρέπει να είναι η εμπειρία, το υψηλό ήθος, η διαφάνεια στην διαχείριση, η σοβαρότητα, οι γνώσεις γύρω από τα θέματα του ποδοσφαίρου και η αποδοχή τους από τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο. Στον ευρύτερο χώρο της ΑΕΚ υπάρχουν επιτυχημένοι παράγοντες με προθητεία προερχόμενη από παλαιότερες διοικήσεις, οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν την νέα διοίκηση αρκεί να εντοπισθούν και να τους γίνει η τιμητική πρόταση.
Η νέα διοίκηση θα μπορούσε να στοχεύσει σε δύο κατευθύνσεις ως ακολούθως:
• Την αναζήτηση νέων επενδυτών παρουσιάζοντας τους μία κρυστάλλινη και αξιόπιστη οικονομική κατάσταση, στην οποία να έχουν καταγραφεί οι ανάλογες προοπτικές ή
• Την συνέχιση της Διοίκησης κάτω από πλήρη επαγγελματική συγκρότηση στο προϊόν του ποδοσφαίρου.
2. Ορισμός και εφαρμογή Πολιτικής
Ανεξάρτητα εάν μεταβιβασθεί σε επενδυτές ή συνεχίσει να λειτουργεί η ορισθείσα από τους μετόχους Διοίκηση θα πρέπει να προσδιορισθεί η πολιτική, που θα επικρατήσει, η οποία πρέπει να εφαρμοσθεί στους παρακάτω τομείς:
• Συνεχής επιδίωξη πρωταθλητισμού
• Κατάρτιση και συνεχής φροντίδα εμπλουτισμού του κορμού της ομάδος.
• Περαιτέρω ενίσχυση των μέσων ανάδειξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.
• Διατήρηση των ταλέντων στην ομάδα και προσπάθεια ενσωμάτωσης τους στον κορμό.
• Μικρός αριθμός ετήσιων και αξιολογημένων μεταγραφών προς συμπλήρωση ελλείψεων και αποφυγή εκτεταμένης έκτασης μεταγραφών , από τις οποίες δημιουργείται η μεγάλη και ανεξέλεγκτη σπατάλη.
3. Οργάνωση σε όλα τα επίπεδα της ΠΑΕ
• Σύνταξη οργανογράμματος με υπευθυνότητες.
• Καταγραφή περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ.
• Κανονισμοί λειτουργίας στα κυριότερα τμήματα της ΠΑΕ.
4. Διαύγεια στην τήρηση των οικονομικών στοιχείων
Το σπουδαιότερο είναι η περικοπή των δαπανών, που εστιάζονται στον υπερβολικό αριθμό υπαλλήλων οκταπλάσιο εκείνου που εχρησιμοποιήτο κατά την πρώτη εικοσαετία της ΑΕΚ ΠΑΕ
5. Πανελλαδική Οργάνωση Φιλάθλων, με επιδίωξη την λειτουργία με ένα σύνδεσμο σε κάθε μεγάλη πόλη με έντονη κοινωνική παρουσία και με μοναδικό σκοπό την βοήθεια της ΑΕΚ ΠΑΕ στην αύξηση των εισιτηρίων και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Συνεργασία για την ενίσχυση της τυχόν υπάρχουσας οργανωτικής δομής των φιλάθλων.
6. Εκπροσώπηση στις υπερκείμενες Αθλητικές Αρχές, ώστε να αποφευχθεί κάποτε ο διωγμός της ΑΕΚ ΠΑΕ στο γήπεδο και στους χώρους όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας η παρούσα αγωνιστική περίοδος.
7. Προπονητικό Κέντρο
Κάποτε θα πρέπει να δοθεί η κατάσταση στην οποία ευρίσκεται το θέμα και οι προσεχείς προοπτικές του.
8. Γηπεδικές εγκαταστάσεις
Εάν θέλουμε η ΑΕΚ να αποκτήσει γήπεδο για την προσεχή 50ετία, άξιο των σημερινών και αυριανών αυξημένων αναγκών της απαιτεί μία χωρητικότητα 50.000 θεατών σε θέση εύκολα προσβάσιμη συγκοινωνιακά. Τέτοια θέση είναι αυτή στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού, όπου εξυπηρετείται από τους δύο κυριότερους συγκοινωνιακά άξονες του λεκανοπεδίου, που είναι το Μετρό και οι νέες γραμμές του Τραμ.
Η ΑΕΚ θα μπορούσε να επιτύχει την παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης από την πολιτεία με την αντίστοιχη εκχώρηση εκείνης στην Ν. Φιλαδέλφεια. Η πολιτεία έχει υποχρέωση και για λόγους ισονομίας προς τις αντίστοιχες παροχές στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να χορηγήσει στην ΑΕΚ την κατάλληλη έκταση πλησίον της οποίας θα μπορούσε να συνδυάσει την δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου διεθνών προδιαγραφών, που αυταπόδεικτα έχει ανάγκη η Αθήνα και θα εγένετο άριστη συνεκμετάλλευση των συγκοινωνιακών τερματικών γραμμών και των χώρων στάθμευσης, όπως αυτό συμβαίνει ήδη στις Ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις.
Για ότι αφορά την θέση του γηπέδου στην Ν. Φιλαδέλφεια θα ήθελα να θυμίσω στους φιλάθλους μας, που διατηρούν συναισθηματικούς δεσμούς με το παλαιό μας γήπεδο, ότι μικρή μειοψηφία των κατοίκων της πόλης στην δεκαετία του 1970 αρνήθηκε λυσσωδώς την χορήγηση του οικοπέδου των 17 στρεμμάτων, που η πολιτεία είχε διάθεση να εκχωρήσει στην ΑΕΚ για την δημιουργία του μεγαλοπρεπούς σταδίου της. Η άρνηση αυτή είχε σαν συνέπεια αργότερα και την στέρηση ανακήρυξης της Ν. Φιλαδέλφειας σαν Ολυμπιακής πόλης με τεράστιες επιπτώσεις για την περιοχή.
Κύριε Νοτιά,
Η επιστολή μου αυτή αποβλέπει στην στόχευση του συμφέροντος και μόνο της ΑΕΚ ΠΑΕ, χωρίς καμία άλλη επιδίωξη. Άλλωστε η δική μας γενιά των παραγόντων διακρινόταν για την ανιδιοτελή και μόνο προσφορά της και με βάση αυτή ανέβαινε τα σκαλοπάτια στην αθλητική ιεραρχία. Αυτό κάνει και σήμερα με κάθε διακριτικότητα. Νομίζουμε, ότι εάν οριζόταν μία συνάντηση θα βοηθούσε την ΑΕΚ ΠΑΕ να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο φαίνεται, ότι έχετε εμπλακεί, ενώ έχετε την διάθεση να βοηθήσετε και βοηθάτε ήδη οικονομικά.
Ο κόσμος ήδη έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Ίσως επειδή έχει αντιληφθεί στον περίγυρό σας την ύπαρξη κακών συμβούλων. Εμείς πιστεύουμε, ότι εάν εφαρμοσθούν οι προτάσεις μας χωρίς πισωγυρίσματα το κλίμα θα αλλάξει. Ο κόσμος θα επανέλθει στο γήπεδο και θα κατανοήσει την προσπάθεια. Μην χάσετε την ευκαιρία. Εμείς είμεθα εδώ για να σας βοηθήσουμε. Εάν βέβαια το επιθυμείτε. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας υποβάλλουμε την πρόταση με αυτή μας την επιστολή. Και αυτό κάνουμε. Πέτρος Λάλος”