O ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σείχης Μανσουρ κράτησε την πρώτη θέση στη Rich List του περιοδικού Four Four Two για τη σεζόν 2011-12. Την πρώτη του παρουσία στη σχετική λίστα εξασφάλισε και ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ Τζον Χένρι, ο οποίος βρίσκεται στην 20η θέση.
Με περιουσία που αγγίζει τα 20 δις λίρες ο Σείχης Μανσούρ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επενδύσει στην Σίτι πάνω από 1 δις λίρες από την στιγμή που την ανέλαβε το 2008. Μάλιστα για να είμαστε πιο ακριβείς στο λογαριασμό, με τη μεταγραφή του Σαμιρ Νασρι από την Αρσεναλ, τα χρήματα που δαπάνησε ο 40χρονος Σειχης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφτασαν τα 1,003 δις λίρες.
Ανεβαίνοντας μια θέση σε σχέση με την περσινή λίστα, ο κάτοχος του 29.28% των μετοχών της Αρσεναλ Αλισερ Ουσμάνοφ ακολουθεί τον Σειχη Μανσούρ με περιουσία που αγγίζει τα 12,4 δις λίρες.
Μπορεί ο Λακσμι Μιταλ να είδε με ικανοποίηση την QPR εξασφαλίζει την παρουσία της στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως η περιουσία του σημείωσε μείωση κατά πέντε δις και έτσι ο κάτοχος του 33% των μετοχών των hoops βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11,8 δις λίρες.
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς που για χρόνια αποτελούσε το συνώνυμο του πάμπλουτου ιδιοκτήτη βρίσκεται στην τέταρτη θέση με την περιουσία του να καταγράφει αύξηση σχεδόν κατά τρία δις λίρες και να αγγίζει πλέον τα 10,3 δις.
Η πρώτη τετράδα της Rich List απαρτίζεται από ιδιοκτήτες των οποίων η περιουσία σε δισεκατομμύρια υπολογίζεται σε διψήφια νούμερα.
Η οικογένεια Λιμπερ, η οποία απέκτησε το 2009 τη Σαουθάμπτον διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση με περιουσία που φτάνει τα 3 δις λίρες.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν:
6. Τζοζεφ Λιουις (Τότεναμ) 2,8 δις)
7. Ντένις Ο’Μπραιαν (Σέλτικ / Ντονκάστερ) 2,5 δις
8. Στάνλει Κρόνκε (Αρσεναλ) 1,8 δις
9. Οικογένεια Μάλκομ Γκλειζερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 1,64 δις
10. Μικ Ασλει (Νιουκαστλ) 1.37 δις